Μέση Ανατολή: 413 οι νεκροί από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα – Εγκλήματα πολέμου και στη Δυτική Όχθη, λέει ο ΟΗΕ

Χωρίς κανένα «χαλινάρι» από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και αδιαφορώντας πλήρως για την διεθνή κοινότητα και τις καταγγελίες, τα εντάλματα σύλληψης και τις αποφάσεις εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου στην Γάζα και την Δυτική Όχθη, οι δυνάμεις των ισραηλινών ξεκίνησαν και πάλι την γενοκτονική σφαγή στην Λωρίδα, ενώ παράλληλα σύμφωνα με τον ΟΗΕ, προωθεί την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης με την βία.

Με τον απολογισμό από τα ισραηλινά πλήγματα που ξεκίνησαν πάλι από το βράδυ να έχει φτάσει τους 413 νεκρούς και άγνωστο αριθμό παγιδευμένων κάτω από τα ερείπια, αλλά και τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας από την αρχή του Μαρτίου να έχει επιστρέψει, είναι ξεκάθαρο ότι η εκεχειρία έχει καταρρεύσει. Η Χαμάς με ανακοίνωση της, ανέφερε ότι από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας Εσάμ αλ-Νταλίς, αλλά και άλλα ηγετικά στελέχη της, όπως ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, στρατηγός Μαχμούντ Αμπού Γουάφτα, και ο γενικός διευθυντής των Υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφαλείας, στρατηγός Μπαχιάτ Αμπού Σουλτάν.

Την ίδια ώρα, έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατέληξε στο πόρισμα ότι το Ισραήλ έχει επεκτείνει σημαντικά και έχει εδραιώσει τους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο της σταθερής ενσωμάτωσης αυτών των εδαφών από το κράτος του Ισραήλ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Όπως ανέφερε ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών Φόλκερ Τουρκ: «Η μεταφορά από το Ισραήλ τμημάτων του ίδιου του πληθυσμού του σε έδαφος το οποίο έχει καταλάβει συνιστά έγκλημα πολέμου. Το Ισραήλ θα πρέπει άμεσα και πλήρως να σταματήσει κάθε οικιστική ενέργεια, να απομακρύνει όλους τους εποίκους, να σταματήσει την αναγκαστική μεταφορά του παλαιστινιακού πληθυσμού, να αποτρέψει και να τιμωρήσει τις επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εποίκους».

Το Ισραήλ αποχώρησε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ νωρίτερα μέσα στο χρόνο κάνοντας λόγο για χρόνια προκατάληψη εις βάρος του.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι διεξάγει επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας στη Δυτική Οχθη και ότι στοχοθετεί ύποπτους ενόπλους.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένοχη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ετικέτες