Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Σε ετοιμότητα σχέδια εκκένωσης

Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Σε ετοιμότητα σχέδια εκκένωσης

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, στον απόηχο της όξυνσης της σύγκρουσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ και της ενδεχόμενης απάντησης προς την Τεχεράνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές έγινε συζήτηση για τις συνέπειες που ενδεχομένως θα είχε μία αντίδραση του Ισραήλ, καθώς και για τον κίνδυνο που θα μπορούσε να παραχθεί από μία ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται ότι στον Λίβανο ζουν περίπου 3.500 Έλληνες Πολίτες.

Οι αρμόδιες αρχές είναι σε ετοιμότητα για την ενεργοποίηση των σχεδίων εκκένωσης εάν χρειαστεί, ενώ προς το παρόν ενδιαφέρον έχουν εκφράσει περίπου 40 άτομα.

Σε ετοιμότητα C-130 και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων

Ήδη νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον Νίκο Δένδια και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών. Μάλιστα, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα τρία αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου εφόσον χρειαστεί να συνδράμουν.

Ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Επίσης, με εντολή του Γιώργου Γεραπετρίτη «ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.»

Διαβάστε επίσης

«Persona non grata» για το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα

Έλληνας νεκρός από την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή: «Πιθανή η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν» – Έντονη κινητικότητα στον Λίβανο

Καρυστιανού για Τέμπη: Ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Αμαρτωλές συμβάσεις με κονδύλια της ΕΕ που… γλίστρησαν στο χιόνι – Εισαγγελική έρευνα για το «γαλάζιο» πάρτι αναθέσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί Χατζηδάκη στη Βουλή για τις τραπεζικές αυθαιρεσίες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter