Μέση Ανατολή: Μεγάλες διαδηλώσεις στη Ραμάλα για τη δολοφονία του αλ Αρούρι

Μέση Ανατολή: Μεγάλες διαδηλώσεις στη Ραμάλα για τη δολοφονία του αλ Αρούρι

Ογκώδεις διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στα πλαίσια διαμαρτυριών για τη δολοφονία του ανώτερου ηγέτη της Χαμάς Σάλεχ αλ-Αρούρι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους την Τρίτη και για την οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως το Ισραήλ.

Ο Αλ Αρούρι, 57 ετών, που ζούσε στη Βηρυτό, ήταν ο πρώτος ανώτερος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς που δολοφονήθηκε από τις 7 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Ποιος ήταν ο Σαλέχ αλ Αρούρι που σκοτώθηκε από το ισραηλινό drone στη Βηρυτό – Δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς (Photos – Video)

Οι Παλαιστίνιοι σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ κήρυξαν γενική απεργία για σήμερα μετά τη δολοφονία του αλ Αρούρι. Σε ολόκληρη την έκταση της Δυτικής Όχθης και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ Παλαιστινιακές επιχειρήσεις, υπηρεσίες και θεσμοί, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων παρέμειναν κλειστά για να θρηνήσουν το νούμερο δύο στην ιεραρχία της Χαμάς.

Το Ισραήλ κατηγορούσε επί μακρόν τον αλ-Αρούρι για την ενορχήστρωση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον πολιτών του, όμως αξιωματούχος της Χαμάς ήταν γνωστό πως βρισκόταν και «στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων» για την έκβαση του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση αιχμαλώτων που διεξήγαγαν το Κατάρ και η Αίγυπτος.

Δείτε επίσης: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό – Τέσσερις νεκροί (Photos – Video)

Οι διαδηλώσεις συμπληρώνουν την εικόνα αύξησης της έντασης που επικρατεί στην περιοχή τα τελευταία δύο 24ώρα, μετά από την δολοφονία Αλ Αρούρι, την επίθεση στην πομπή προς τον τάφο του Κάσεμ Σολεϊμανί στο Ιράν και την ομιλία Νασράλα που γινόταν παράλληλα με τις διαδηλώσεις. Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει οι Ισραηλινοί μετά τις 7 Οκτωβρίου και την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, έχουν στην κυριολεξία πλέον βάλει φωτιά σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, και οι εξελίξεις τρέχουν σε πολλά σημεία στον χάρτη, παράλληλα με την σφαγή στην Γάζα.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Κλιμακώνεται η ένταση – Γενική απεργία στη Δυτική όχθη μετά τη δολοφονία του αλ-Αρούρι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter