Μέση Ανατολή: Η μια μετά την άλλη μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν δρομολόγια – Όλη η λίστα

Μέση Ανατολή: Η μια μετά την άλλη μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν δρομολόγια – Όλη η λίστα
Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Οι ανησυχίες για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ώθησαν τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις προς την περιοχή ή να αποφύγουν τον επηρεαζόμενο εναέριο χώρο.

Ο Guardian, επικαλούμενος το Reuters, παραθέτει ορισμένες από τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες προς και από την περιοχή:

Aegean Airlines: Η ελληνική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις από και προς τη Βηρυτό έως τις 31 Οκτωβρίου και από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 21 Οκτωβρίου.

Air Algérie: Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο μέχρι νεωτέρας.

AirBaltic: Η airBaltic της Λετονίας ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Air Europa: Η ισπανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Air France-KLM: Η Air France παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων Παρίσι-Τελ Αβίβ έως τις 15 Οκτωβρίου και των πτήσεων Παρίσι-Βηρυτός έως τις 26 Οκτωβρίου. Η KLM παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων προς Τελ Αβίβ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η θυγατρική χαμηλού κόστους του γαλλο-ολλανδικού ομίλου Transavia ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ, το Αμμάν και τη Βηρυτό μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Air India: Ο ινδικός αερομεταφορέας με σημαία την Ινδία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας.

Bulgaria Air: Ο βουλγαρικός αερομεταφορέας ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Cathay Pacific: Η Cathay Pacific με έδρα το Χονγκ Κονγκ ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2025.

Κυπριακές Αερογραμμές: Ο κυπριακός αερομεταφορέας ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Delta Air Lines: Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία διέκοψε τις πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Τελ Αβίβ έως τις 31 Δεκεμβρίου.

EasyJet: Η βρετανική οικονομική αεροπορική εταιρεία διέκοψε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ τον Απρίλιο και θα συνεχίσει τις πτήσεις στις 30 Μαρτίου 2025.

Emirates: Η κρατική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ακύρωσε τις πτήσεις προς Βηρυτό έως τις 15 Οκτωβρίου και τις πτήσεις από και προς το Ιράκ και το Ιράν έως τις 16 Οκτωβρίου.

Ethiopian Airlines: Ο αιθιοπικός αερομεταφορέας ανέστειλε τις πτήσεις προς Βηρυτό μέχρι νεωτέρας, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook στις 4 Οκτωβρίου.

Flydubai: Η αεροπορική εταιρεία των Εμιράτων ανέστειλε τις πτήσεις Ντουμπάι-Βηρυτός μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της flydubai.

IAG: Η British Airways, που ανήκει στην IAG, ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 26 Οκτωβρίου. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Iberia Express της IAG ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ η Vueling ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2025 και προς Αμμάν μέχρι νεωτέρας.

Iran Air: Η ιρανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις της Βηρυτού μέχρι νεωτέρας.

Iraqi Airways: Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ιράκ ανέστειλε τις πτήσεις προς Βηρυτό μέχρι νεωτέρας.

ITA Airways: Η ιταλική ITA Airways παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων στο Τελ Αβίβ έως τις 31 Οκτωβρίου.

LOT: Ο πολωνικός αερομεταφορέας ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, ενώ η πρώτη προγραμματισμένη πτήση του προς Βηρυτό έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου 2025.

Lufthansa: Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών ανέστειλε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τις 31 Οκτωβρίου, προς Τεχεράνη έως τις 26 Οκτωβρίου και προς Βηρυτό έως τις 30 Νοεμβρίου. Δεν θα χρησιμοποιεί τον ιρανικό και ιρακινό εναέριο χώρο μέχρι νεωτέρας, εκτός από έναν διάδρομο που χρησιμοποιείται για πτήσεις από και προς το Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ο ισραηλινός εναέριος χώρος δεν θα χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

SunExpress, μια κοινοπραξία μεταξύ της Lufthansa και της Turkish Airlines, ανέστειλε τις πτήσεις προς τη Βηρυτό έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Pegasus: Η τουρκική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις προς τη Βηρυτό έως τις 28 Οκτωβρίου.

Qatar Airways: Η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις από και προς το Ιράκ, το Ιράν και το Λίβανο, ενώ οι πτήσεις προς το Αμμάν θα πραγματοποιούνται μόνο κατά τις ώρες της ημέρας.

Ryanair: Η μεγαλύτερη οικονομική αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Michael O’Leary δήλωσε στις 3 Οκτωβρίου στους δημοσιογράφους ότι η αναστολή είναι πιθανό να παραταθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Sundair: Η γερμανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις από Βερολίνο, Βρέμη και Muenster/Osnabrueck προς Βηρυτό μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

United Airlines: Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανέστειλε τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για το ορατό μέλλον.

TAROM: Ο ναυτιλιακός αερομεταφορέας της Ρουμανίας παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων στη Βηρυτό έως τις 22 Οκτωβρίου.

Virgin Atlantic: Ο βρετανικός αερομεταφορέας παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων στο Τελ Αβίβ έως τα τέλη Μαρτίου 2025.

Wizz Air: Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ και την Ιορδανία έως τις 13 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διαδήλωσε υπέρ των Παλαιστίνιων και κατά της κλιματικής αλλαγής στο Μιλάνο (Video – Photos)

Γάζα: Δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πυρά σε σχολείο – καταφύγιο (Video)

Λίβανος: «Ανοιχτή» σε εκεχειρία δηλώνει η Χεζμπολάχ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter