Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν για μια επίθεση κατά του Ισραήλ από το Ιράν, μετά και την δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγές από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών, υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει ήδη ξεκινήσει να αυξάνει το επίπεδο συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του ενδεχόμενου, και μάλιστα έχει δώσει το πράσινο φως για να γίνουν οι ετοιμασίες για να υπάρξει κοινή άμυνα σε περίπτωση απόκρουσης μιας ιρανικής επίθεσης.

Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το CNN αρνήθηκαν να αναφέρουν τι είδους επίθεση αναμένουν οι ΗΠΑ ότι θα εξαπολύσει το Ιράν και να αποκαλύψουν τι μέτρα παίρνουν, το Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή ότι «εάν το Ιράν, οι εταίροι του ή οι πληρεξούσιοι του χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να στοχεύσουν το αμερικανικό προσωπικό ή τα συμφέροντα στην περιοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να υπερασπιστούν τον λαό μας». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, σημείωσε ότι «υπάρχει σημαντικός αριθμός δυνατοτήτων στην περιοχή», συμπεριλαμβανομένης της ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρων USS Abraham Lincoln.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε ηγηθεί και της πολυεθνικής άμυνας υπέρ του Ισραήλ στα μέσα Απριλίου, όταν το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ως απάντηση στην δολοφονία των ανώτερων αξιωματικών της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης στη Συρία στο προξενείο του Ιράν.

Τους φόβους της κυβέρνηση Μπάιντεν έρχεται να επιτείνει σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της Τεχεράνης. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νάσερ Καναάνι κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα και τον υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν, το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητη.

«Τηρούμε σθεναρή στάση και θα ενεργήσουμε κατά τρόπο που θα κάνει τον εχθρό να μετανιώσει», είπε προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις αρχές του Λιβάνου.

Διαβάστε σχετικά

Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο: «Καμία υποδομή στην Ελλάδα του ’24 – Πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» – Οργή από την αδερφή θύματος (Video)

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)


Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα


To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ


Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ


Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)


Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα από 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»