Μέση Ανατολή: Ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι ραγδαίες, με τη διεθνή κοινότητα όπως και την Ελλάδα να αναλύουν τις συνέπειες της όξυνσης της σύγκρουσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ. Μάλιστα με εντολή του Γιώργου Γεραπετρίτη «ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.»

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και του Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ (ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους).

Τέλος, οι κινήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και του υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνονται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση το απόγευμα του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου (16:30), υπό τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

«Persona non grata» για το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα

Έλληνας νεκρός από την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή: «Πιθανή η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν» – Έντονη κινητικότητα στον Λίβανο

Καρυστιανού για Τέμπη: Ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Αμαρτωλές συμβάσεις με κονδύλια της ΕΕ που… γλίστρησαν στο χιόνι – Εισαγγελική έρευνα για το «γαλάζιο» πάρτι αναθέσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί Χατζηδάκη στη Βουλή για τις τραπεζικές αυθαιρεσίες