Μέση Ανατολή: Αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν και Νετανιάχου – Δεν είχαν μιλήσει εδώ και βδομάδες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα Τετάρτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όπως μεταδίδει το Reuters, η συζήτηση θα συμπεριλάβει τυχόν σχέδια επίθεσης στο Ιράν, όπως αναφέρει άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Όπως αναφέρουν οι «The Times of Israel» οι δύο άνδρες δεν έχουν συνομιλήσει εδώ και εβδομάδες.

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε κρίση αναμένοντας την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, την οποία πραγματοποίησε η Τεχεράνη σε αντίποινα για τη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Η ιρανική επίθεση δεν σκότωσε τελικά κανέναν στο Ισραήλ και η Ουάσινγκτον τη χαρακτήρισε αναποτελεσματική.

Το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς της Βηρυτού

«Μεγάλες καταστροφές» προκλήθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού από «σειρά πληγμάτων» στην περιοχή αυτήν απόψε το βράδυ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI.

Η περιοχή αυτή θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης ορισμένων κτιρίων.

«Τα νότια προάστια της Βηρυτού δέχονται σειρά πληγμάτων που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές», ανέφερε το πρακτορείο.

Η Χεζμπολάχ στοχοποίησε Ισραηλινούς στρατιώτες

Η Χεζμπολάχ στοχοποίησε σήμερα με πυρά πυροβολικού και πυραύλους Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Λαμπουνέχ που βρίσκεται στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, ανέφερε σε μία ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση αυτή, έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι εξουδετέρωσε δύο διαδόχους του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Σειρήνες ακούστηκαν σήμερα στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ προσθέτοντας ότι χθες και σήμερα, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στη διάρκεια της μάχης στο νότιο Λίβανο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τους δύο διαδόχους του Χασάν Νασράλα.

Διαβάστε επίσης

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πλημμυρίσουν τα πάντα» – Χάος στους δρόμους, ελλείψεις καυσίμων – Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα (Videos)

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Bitcoin: Ντοκιμαντέρ για το μυστήριο με την ταυτότητα του δημιουργού – Ποιον «δείχνει» το HBO

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)