Μέση Ανατολή: Αιματηρό σφυροκόπημα για έκτη ημέρα στη Γάζα – Ξεπερνούν τους 330.000 οι εκτοπισμένοι (Photos)

Μέση Ανατολή: Αιματηρό σφυροκόπημα για έκτη ημέρα στη Γάζα – Ξεπερνούν τους 330.000 οι εκτοπισμένοι (Photos)

Φλέγεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα η Μέση Ανατολή, με τον ισραηλινό στρατό να σφίγγει ακόμη περισσότερο τον κλοιό στην ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς και αποκλεισμένη από την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και ρεύματος, Γάζας. Παράλληλα, το Ισραήλ ετοιμάζεται -σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ- να κλιμακώσει τις ενέργειές του αναπτύσσοντας 300.000 στρατιώτες στα σύνορα. Η Χαμάς απαντά με μπαράζ ρουκετών, έχοντας διαμηνύσει ότι οι αντεπιθέσεις θα συνεχιστούν.

Χιλιάδες νεκροί και εκτοπισμένοι

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 5.600.

Πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε ως χθες Τετάρτη το βράδυ «κατά 75.000 επιπλέον», και «έφθασε τους 338.934», εξηγεί το OCHA σε ανακοίνωσή του που δίνει στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ περνά σε φάση επίθεσης»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ «περνά στην επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό.

«Η Χαμάς είναι ό,τι το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε, θα την εξαλείψουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς. «Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος και σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι ενωμένη», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς είπε πως η συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας «στέλνει μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ. «Αυτήν την ώρα, είμαστε όλοι στρατιώτες του Ισραήλ», διεμήνυσε. «Υπάρχει η ώρα της ειρήνης και η ώρα του πολέμου. Τώρα είναι η ώρα για πόλεμο!», τόνισε.

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που μίλησε την Τετάρτη στο Fox News δήλωσε πως: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα».

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πλέον κοπεί σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας, επιβεβαίωσε το υπουργείο Ενέργειας της περιοχής. Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτεί την περιοχή έχει ξεμείνει από καύσιμα λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού ενώ οι προμήθειες νερού και τροφής θα μειωθούν επίσης τις επόμενες ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter