Μέρισμα γιοκ

Μέρισμα γιοκ

Τα καλοπληρωμένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ αυτήν τη φορά δεν θριαμβολόγησαν, κρύβοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα της 12ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε ένας επώδυνος συμβιβασμός για να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να λάβει τα περίφημα 750 εκατ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών των κρατών-μελών επί των ελληνικών ομολόγων.

Και ο συμβιβασμός που κρατήθηκε κρυφός από τους πολίτες ήταν ότι δεν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα τα προσεχή Χριστούγεννα.

Η ακρίβεια, όμως, που ακολουθεί την πρωτοφανή εκτόξευση των τιμών της ενέργειας, ταυτόχρονα με την κάκιστη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τους «σοφούς» του Κυριάκου έχουν φέρει σε απόγνωση νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι 670.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, οι 130.000 επιδοτούμενοι άνεργοι, οι 850.000 μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που ζουν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καλούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβιώσουν με 400 ευρώ τον μήνα.

Και το μέλλον προοιωνίζεται ακόμη σκοτεινότερο. Η μέγιστη υποχώρηση που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει στην τροποποίηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας είναι το χρέος από 60% του ΑΕΠ της κάθε χώρας να αυξηθεί στο 100%. Μα η Ελλάδα έχει ήδη 206% και ανεβαίνει. Η αύξηση 3% στον κατώτατο μισθό ηχεί σαν η μεγαλύτερη κοροϊδία για το εισόδημα των πολιτών που δοκιμάζονται εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Είναι πλέον απόλυτα εμφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για το πώς οι διάφοροι μεσάζοντες θα αρπάξουν τις χρεοκοπημένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πώς θα διαμοιραστούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης, τα οποία όμως θα αργήσουν να έρθουν.

Και με αυτές τις πολιτικές θα ζητήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter