Μερική άρση δεσμευμένου λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες – Τι προβλέπει η τροπολογία

Μερική άρση δεσμευμένου λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες – Τι προβλέπει η τροπολογία

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, η τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους οι οποίοι είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους να κερδίσουν μερική άρση του δεσμευμένου λογαριασμού τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα σε μία δέσμη μέτρων που στόχο έχουν την ανακούφιση των πολιτών μετά από μία εποχή δημοσιονομικής πίεσης, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτή τη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, με αίτησή τους προς τη φορολογική διοίκηση να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά, προς διευκόλυνση των πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται ένα πρόσθετο κίνητρο στους οφειλέτες για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τη φορολογική διοίκηση και τη συνεπή τήρηση των ρυθμίσεών τους.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η επιβράβευση της συνέπειας των οφειλετών ως προς την εκπλήρωση των οφειλών τους, με τη μορφή εξασφάλισης μεγαλύτερης ρευστότητας, προκειμένου οι οφειλέτες να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες διαβίωσης του νοικοκυριού τους καθώς και τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Μίχαλος: Σημαντικό βήμα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Σημαντικό βήμα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς θα αποτελεί η νέα ρύθμιση για την άρση της κατάσχεσης στους δεσμευμένους λογαριασμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος στο Οpen TV.

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος «οι συνεπείς επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον ρευστότητα. Το ΕΒΕΑ ζητάει η επιβράβευση της συνέπειας των οφειλετών να είναι έξι φορές μεγαλύτερη από το ποσό που θα καταβάλλουν αυτοί. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθούν κεφάλαια αναγκαία για τη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Documento Newsletter