Μένιος Κορομηλάς: Το «γαλάζιο» παιδί που βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στα ηγετικά κλιμάκια του ΕΦΚΑ – Η εμπλοκή του στη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Μένιος Κορομηλάς: Το «γαλάζιο» παιδί που βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στα ηγετικά κλιμάκια του ΕΦΚΑ – Η εμπλοκή του στη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Από το 2016 που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, το αφήγημα που δομήθηκε ήταν αυτό της «αριστείας». Όπως έλεγε τότε, «θα φτιάξουμε μία κοινωνία αξιοκρατική και αποτελεσματική». Εν έτει 2024 όλες αυτές οι διακηρύξεις του Μητσοτάκη φαντάζουν σαν ανέκδοτο, καθώς στα έξι χρόνια που κυβερνά η ΝΔ, τα «γαλάζια παιδιά», δηλαδή τα «παιδιά του κομματικού σωλήνα» κάνουν «πάρτι».

Τελευταία περίπτωση, η οποία κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στα social media είναι αυτή του Μένιου Κορομηλά. Πέρα από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Αποδήμων που ερευνά η ΑΠΔΠΧ και οδήγησε εκτός του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έχει πολύ «ενδιαφέρον» βιογραφικό.

Από την ΔΑΠ σε ηγετικό στέλεχος της εταιρίας αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ

Ο Μένιος Κορομηλάς γεννήθηκε το 1994. Το 2017 ήταν φοιτητής και γραμματέας της ΔΑΠ, ενώ το 2019 αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έγινε υπεύθυνος επαρχιακού στην ΟΝΝΕΔ και ηγετικό στέλεχος, την περίοδο που ο Παύλος Μαρινάκης ήταν πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας. Το 2020 έγινε διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρίας «S&K Engineering & Construction» που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και παρέχει υπηρεσίες μελετών, σχεδιασμού, κατασκευής και διαχείρισης κτιριακών υποδομών σε όλη την Ελλάδα. Μετά από 2 χρόνια, δηλαδή του 2022 όπως αναφέρεται στα social media «με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη, έχει αναλάβει τη θέση του οργανωτικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Νέας Δημοκρατία».

Ένα χρόνο μετά, το 2023 δηλαδή, ο Μένιος Κορομηλάς γίνεται ηγετικό στέλεχος στην Εταιρία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ. Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς η πορεία του συγκεκριμένου στελέχους δείχνει πως η ΔΑΠ λειτούργησε σαν «ασανσέρ» κοινωνικής αναρρίχησης. Όλα αυτά τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι με πολύ ισχυρά βιογραφικά φεύγουν από τη χώρα ή δουλεύουν κάτω από κακές εργασιακές συνθήκες.

Η ΑΠΔΠΧ ερευνά την εμπλοκή του σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων Αποδήμων

Σε ερώτηση που είχε απευθύνει το documentonews.gr, στον Παύλο Μαρινάκη, για την εμπλοκή και άλλων γαλάζιων στελεχών στο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού αλλά και για το εάν ήταν επαρκής η έρευνα που είχε κάνει το Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η έρευνα «ισχύει στο ακέραιο. Όπως είχαμε πει και τότε εάν θυμάστε δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε με ακριβείς λεπτομέρειες τα πρόσωπα μέσω των οποίων έγινε η διαδικασία. Η Αρχή ερευνά και πολύ καλά κάνει και όσες φορές πρέπει να καλέσει αυτούς που θεωρεί ότι πρέπει να καλέσει να το κάνει, οφείλει κάποια στιγμή να βγάλει ένα πόρισμα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τη δουλειά της αρχής. Ότι έχουμε πει από την αρχή ισχύει στο ακέραιο»

Σε διευκρίνιση για το εάν ο Μένιος Κορομηλάς, (ο οποίος ήταν Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων) έλαβε σχετικό SMS στο Whats App με τα προσωπικά δεδομένα Αποδήμων και τα έστειλε στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, τη στιγμή που όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση της αρχής δήλωσε πως έχει αλλάξει συσκευή κινητού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι: «για τον κ. Κορομηλά από όσο γνωρίζω είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιότητα. Θα το ελέγξω κιόλας για να είμαι σίγουρος, αλλά αυτό είναι δουλειά της αρμόδιας αρχής να ερευνήσει την ακριβή ευθύνη των προσώπων και το να βγάζουμε κάποια ονόματα στον αέρα τα οποία τελικά μπορεί να μην έχουν ευθύνη, το εάν έχουν η όχι ευθύνη αυτό θα το αποφασίσει η αρχή, ούτε είναι δουλειά δική μου να επιρρίψω ευθύνες. Όποιο πρόσωπο κληθεί από την αρχή θα καταθέσει αυτό που έχει να καταθέσει. Σημασία έχουν και τα στοιχεία που θα προσκομίσει και στο τέλος της ημέρας θα βγουν και τα πορίσματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για τον κ. Κορομηλά ότι «από όσο γνωρίζω είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιότητα», τη στιγμή που ο ίδιος ενημερώνει στο βιογραφικό του στα social media ότι είναι ακόμη «Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ». Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης

Πλαστά ποινικά μητρώα: Έρευνα μετά και τη διαβίβαση των στοιχείων από το Documento στον Άρειο Πάγο – Σιωπή Φλωρίδη

Ζαχάροβα: Πράξεις υβριδικού πολέμου οι επιθέσεις στον Λίβανο – Κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας

«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη»: Εκδήλωση με ομιλητές Μαρία Καρυστιανού – Παύλο Ασλανίδη

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης – Αν αισθάνεται βασιλιάς, λογικό να φαντασιώνεται βαρόνους (Video)

Πρόκληση: Παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο στην «Αυτής Μεγαλειότητα(!) Άννα Μαρία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter