Μέλη της Χαμάς σκότωσαν όμηρο στη Γάζα και τραυμάτισαν δύο – Νεκρός ο Παλαιστίνιος που τραυμάτισε τρία άτομα στη Δυτική Όχθη

Μέλη της Χαμάς σκότωσαν όμηρο στη Γάζα και τραυμάτισαν δύο – Νεκρός ο Παλαιστίνιος που τραυμάτισε τρία άτομα στη Δυτική Όχθη
AP Photo/Mohammed Zaatari

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ – ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς – ανακοίνωσαν σήμερα ότι μαχητές τους «σκότωσαν έναν όμηρο» και «τραυμάτισαν δύο γυναίκες ομήρους» σε «δύο διαφορετικά επεισόδια» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου παραμένουν 111 από τους απαχθέντες κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 39 που ο ισραηλινός στρατός θεωρεί νεκρούς.

Ο Άμπου Ομπέιντα, εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, διαβεβαίωσε ότι στις δύο τραυματισμένες γυναίκες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, προκειμένου «να τις κρατήσουν στη ζωή».

Συμπλήρωσε επίσης ότι τα περιστατικά διερευνώνται και θα δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες αργότερα.

Δυτική Όχθη

Νεαρός Παλαιστίνιος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ομοεθνή του και δύο Ισραηλινούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκε σήμερα σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο νεκρός ήταν 18 ετών. Δημοσιεύματα αραβικών δικτύων μεταδίδουν πως ο 18χρονος Τάρεκ Νταούντ ήταν μέλος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς. Σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται με στολή παραλλαγής και επιθετικό τυφέκιο.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Το Ιράν έχει «δικαίωμα να απαντήσει» στο Ισραήλ, απαντάει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν σε ηγέτες που προσπαθούν να αποτρέψουν κλιμάκωση

ΗΠΑ: Χάκερ χτύπησαν τη εκστρατεία Τραμπ: Οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν έγγραφα

Ουκρανία- Ρωσία: Οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν για την εισβολή στο Κουρσκ – Αναφορές για εγκλήματα πολέμου από την Μόσχα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter