Μελάνια Τραμπ: Το υπέρογκο ποσό που ζήτησε ο εκδοτικός οίκος του βιβλίου της για μία συνέντευξη

Ένα υπέρογκο ποσό φαίνεται πως ζήτησε ο εκδοτικός οίκος της Μελάνια Τραμπ προκειμένου η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να δώσει συνέντευξη στο CNN.

Πριν από δύο μήνες, το CNN επικοινώνησε με τον εκδότη του βιβλίου της, για να ζητήσει μια συνέντευξη από την τέως πρώτη κυρία των ΗΠΑ ενόψει της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων της με τίτλο «Melania». Το απίστευτο είναι ότι ο εκδότης του βιβλίου απαίτησε από το αμερικανικό δίκτυο το ποσό των 250 χιλιάδων δολαρίων για τη συνέντευξη.

Σε μήνυμά της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εκδοτικός οίκος Skyhorse Publishing απέστειλε ένα έγγραφο στο CNN με την ένδειξη «Σύμφωνο εμπιστευτικότητας και μη αποκάλυψης», το οποίο περιείχε αυστηρούς όρους για τη συνέντευξη και τη χρήση υλικού από το βιβλίο με τίτλο «Melania» που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Mε βάση τη συμφωνία, «το CNN όφειλε να καταβάλει τέλος αδειοδότησης 250 χιλιάδων δολαρίων». Το CNN δεν υπέγραψε τη συμφωνία, όπως διευκρινίζει στον ιστότοπό του.

Λίγες ημέρες αργότερα, όταν ένας δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου ρώτησε τον εκδοτικό οίκο Skyhorse Publishing σχετικά με το υπέρογκο ποσό της συνέντευξης, ο εκδότης απάντησε ότι η αίτηση στάλθηκε κατα λάθος.

«Ούτε η Μελάνια ούτε κανείς από την ομάδα της γνώριζε τίποτα για το έγγραφο που εστάλη και αντικατόπτριζε μια εσωτερική κακή επικοινωνία», υποστήριξε ο Τόνι Λάιονς, πρόεδρος και εκδότης της Skyhorse, σε δήλωσή του στο CNN.

Η πληρωμή ενός δημόσιου προσώπου για μια συνέντευξη, ειδικά της συζύγου ενός πολιτικού υποψηφίου, είναι ιδιαίτερα αποδοκιμασμένη στις περισσότερες αίθουσες ειδήσεων, οι οποίες τείνουν να έχουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές κατά μιας τέτοιας πρακτικής.

Είναι επίσης εξαιρετικά ασυνήθιστο το αίτημα να προέρχεται από έναν εκπρόσωπο που υποτίθεται ότι ενεργεί εκ μέρους της συζύγου ενός υποψήφιου προέδρου και μιας πρώην πρώτης κυρίας – ειδικά με ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Ετικέτες