Μεϊκόπουλος: «Η Hellenic Train καταργεί τον β’ μηχανοδηγό στα τρένα»

Μεϊκόπουλος: «Η Hellenic Train καταργεί τον β’ μηχανοδηγό στα τρένα»

«Δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Hellenic Train φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αντί να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια, επανέρχεται με προτάσεις που υπονομεύουν ανοιχτά τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου. Συγκεκριμένα, προτείνει την κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δεύτερου μηχανοδηγού σε δρομολόγια όπου δεν λειτουργεί το κρίσιμο σύστημα ασφαλείας ETCS, με άλλα λόγια, σε πολλές από τις γραμμές του ελληνικού σιδηροδρόμου. Ο λόγος; Φυσικά το κόστος»», σημειώνει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Είναι αδιανόητο να τίθεται ξανά το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής σε λογιστικό πίνακα. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ή θα επενδύσουμε στην ασφάλεια ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της αμέλειας, της συγκάλυψης και τελικά των εγκλημάτων.

»Ο ισχύων Γενικός Κανονισμός Κίνησης που θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2019, έβαλε τέλος σε αναχρονιστικές πρακτικές δεκαετιών και εναρμόνισε το ελληνικό πλαίσιο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και τώρα, η μοναδική τροποποίηση που εισηγείται η διαχειρίστρια εταιρεία, είναι αυτή που ρίχνει τα στάνταρ ασφαλείας, όχι που τα ενισχύει», συνεχίζει και καταλήγει:

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να απορρίψει χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση της Hellenic Train. Να σταματήσει να παριστάνει τον παρατηρητή και να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη που της αναλογεί».

Διαβάστε επίσης:

Φαρ Ουέστ στον Βόλο: Ο Μπέος τραμπούκισε και προκάλεσε τη σύλληψη δημοτικού σύμβουλου (Videos) 

Φάμελλος κατά ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς: Χατίρι στο Μητσοτάκη η στάση τους για τις προοδευτικές συνεργασίες

Ο Άδωνης Γεωργιάδης χρίστηκε Αντιπρόεδρος της Ελλάδας 

Γιατί ο Τραμπ ανέφερε τον Μητσοτάκη

Documento Newsletter