Μεγίστης Σημασίας Η Συμπεριληπτική Εκπαίδευση για την Προώθηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Σχετική Ημερίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα

Η σημασία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης τέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας με τίτλο «Η Αξιοποίηση των Συμπεριληπτικών Πρακτικών για την Προώθηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα.

 Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έδρα UNESCO και Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης), εξέτασε το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης. Ειδική αναφορά έγινε στις διεθνείς προσπάθειες για ενδυνάμωση της εφαρμογής της στο σημερινό σχολείο, τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας µε τη χρήση της τεχνολογίας και, τέλος, το ρόλο των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων στο σχολείο της νέας εποχής.

Συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση στη συμπερίληψη όλων των παιδιών στο σύγχρονο σχολείο και στη διαμόρφωση της διδασκαλίας για την καλύτερη εκπαίδευσή τους, σε στρατηγικές-πρακτικές που πρέπει να αναπτύσσονται και να εφαρμόζονται στο μαθησιακό περιβάλλον, έτσι ώστε να βοηθιούνται τα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μάθηση, να συμμετέχουν ισότιμα στα μαθησιακά δρώμενα. Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στην επικοινωνιακή κουλτούρα καθώς και στον ρόλο των εκπαιδευτικών στην ορθή διδασκαλία όλων των μαθητών στο σχολείο της νέας εποχής.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικές παρουσιάσεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές, να συζητήσουν και να υποβάλουν ερωτήματα στους/στις ομιλητές/τριες σχετικά με το τρόπο με τον οποίο συμπεριληπτικές πρακτικές μπορούν να αξιοποιηθούν για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στο σχολικό και μαθησιακό περιβάλλον.

Την Ημερίδα συντόνισαν ο Καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Δρ Κυριάκος Δημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Δρ Πέτρος Ορφανός, Σύμβουλος Εκπαίδευσης.

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα: https://www.youtube.com/watch?v=IpTBlK_0Sqs

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter