Μεγαλώνει η κόντρα Βενιζέλου-Γεννηματά (Video)

Μεγαλώνει η κόντρα Βενιζέλου-Γεννηματά (Video)

Την απόλυτη διαφωνία του με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την συνταγματική αναθεώρηση διατύπωσε εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτή τη φορά με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Η κυρία Γεννηματά πήρε μια πολιτική πρωτοβουλία, για την οποία εγώ δεν είμαι ενημερωμένος.

Δεν με ρώτησε κανείς, ούτε επί της ουσίας, ούτε επί των χειρισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν είναι απλά ένα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής ή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάνω απ’ όλα ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που επιφορτίστηκε «με το βαρύ καθήκον του γενικού εισηγητή της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1995, από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη»…

Ας μην ξεχνάμε, ωστόσο, ότι μία από τις βασικές διαφωνίες του κ. Βενιζέλου με την πρωτοβουλία Γεννηματά είναι ότι «το πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον είναι ακατάλληλο», με το επιχείρημα ότι η συνταγματική αναθεώρηση προϋποθέτει κοινοβουλευτική συναίνεση, πράγμα που με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι… αδύνατον, σύμφωνα με τον ίδιο. Όπως είχε εξηγήσει ήδη, άλλωστε, με άρθρο του στα «Νέα», η πρόταση Γεννηματά είναι… «ανυποψίαστη και τελικά ανιστόρητη»! Και αυτό, επειδή «τώρα, κυριαρχεί η κυβερνητική σκευωρία κατά των θεσμών» (σ.σ. σαφής αναφορά στην υπόθεση Novartis, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η οποία, όπως πιστεύει ακράδαντα ο ίδιος, αποτελεί «σκευωρία της κυβέρνησης»)…

Στην σημερινή του συνέντευξη, πάντως, προσέθεσε ότι τα όσα προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Αλιβιζάτος (σ.σ. να άλλος ένας καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κύριε Βενιζέλο ), δηλαδή «να καταργηθεί ο σκληρός πυρήνας των μη αναθεωρούμενων διατάξεων του Συντάγματος και να μπορεί να γίνει αναθεώρηση σε μία Βουλή, σε μία σύνοδο, όταν για να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο θέλει 2/3», δεν… στέκουν, καθώς με αυτόν τον τρόπο «πιο εύκολα θα αλλάζεις το Σύνταγμα από τον εκλογικό νόμο»!

Και δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Φώφη Γεννηματά ότι προκαλεί «σύγχυση», καταλήγοντας: «Δεν ρώτησαν εμένα. Δεν ρώτησαν τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ποιον ρώτησαν;». Είπαμε, τον Αλιβιζάτο!

Documento Newsletter