Μεγάλο φιάσκο με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα!

Μεγάλο φιάσκο με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα!
EUROKINISSI

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί επίσημα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη –μιλάμε για το «ελληνικό FBI»- αλλά όχι απλά δεν μπορούν να προστατεύσουν τον ίδιο τον απλό πολίτη αλλά ούτε τους αστυνομικούς!

«Σε λίγες μέρες ξεκινάει. Ξεκίνησε ήδη δηλαδή, αλλά συγκροτείται τώρα η νέα υπηρεσία. Μια υπηρεσία πιστεύω που είχε ανάγκη η χώρα. Μια υπηρεσία που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να καταπολεμήσουμε μια άλλη μορφή βίας…» είχε πει πριν από μια εβδομάδα η Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Άνθρακας ο θησαυρός αφού λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας υπερ-υπηρεσίας, το οργανόγραμμα διέρρευσε στον Τύπο! Η ασφάλεια αποδείχθηκε «σουρωτήρι».

Όλα τα ονόματα των αστυνομικών που θα το στελεχώσουν έγιναν γνωστά, και η «υπερ-υπηρεσία» που επρόκειτο να κληθεί να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα… έγινε φέιγ βολάν!

Διαβάστε επίσης: Δημιουργείται το «ελληνικό FBI»- «Το έχει ανάγκη η χώρα» λέει ο Χρυσοχοΐδης

Όπως αναφέρεται, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συντάξει έγγραφα με τις μετακινήσεις των 554 αστυνομικών σε υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκροτηθεί το νέο τμήμα. Όμως, το σχετικό οργανόγραμμα που έφτασε στα mails δεκάδων υπηρεσιών δεν είχε καμία μέριμνα διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων…

Υποτίθεται ότι η μυστικότητα είναι προαπαιτούμενο αυτών των ερευνών που πρέπει να γίνονται στο απόλυτο σκοτάδι των Μέσων Ενημέρωσης (και όχι μόνον).

Έτσι, έστω και αν το δημοσίευμα αποσύρθηκε, όλα τα ονόματα, ακόμα και ο Αριθμός Μητρώου έγιναν γνωστά, κάτι που θέτει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας του προσωπικού.

Εννοείται πως στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν και ψάχνουν τη διαρροή, είναι Μεγάλη Παρασκευή!

Και για να αντιληφθούμε το μέγεθος της «καταστροφής»: Πρόκειται για 554 ονόματα, με τους αστυνομικούς υπαλλήλους να είναι στα κάγκελα, γιατί και η δική τους ασφάλεια τινάζεται στον αέρα.

«Υπάρχει κίνδυνος και για τη ζωή τους»

«Δεν κατανοούν, κάποιοι άνθρωποι, ότι με τη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων και των στοιχείων τους, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους», είπε το πρωί της Πέμπτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η κυρία Δημογλίδου, σημείωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι καλούνται από εδώ και πέρα να διαχειριστούν, διάφορες περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος, πολύ επικίνδυνους κακοποιούς. Είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση». Όπως είπε «η συγκεκριμένη διαταγή, έφτασε σε πολλές υπηρεσίες, προφανώς θα διερευνηθεί από πού έγινε η διαρροή».

«Εκκωφαντική έως αυτή τη στιγμή η σιωπή της Ηγεσίας»

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που καταγγέλλουν και την «εκκωφαντική έως αυτή τη στιγμή η σιωπή της Ηγεσίας».

«Ως Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο», αναφέρουν και συμπληρώνουν:

«Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως «αποκλειστικές πληροφορίες», το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες…

Ως Ε.ΑΣ.Υ.Α. από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας.

Κλείνοντας, αρνητική και αλγεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό !!!».

Διαβάστε επίσης:

«Φρέσκο» κρατικό χρήμα και πάλι στα ΜΜΕ – Ετοιμάζουν νέες «εκστρατείες ενημέρωσης»

Επιχείρηση διαγραφής της δημοσιογραφίας – «Τείχος» για την ελευθεροτυπία, μετά το αδιανόητο αίτημα του Αριστείδη Φλώρου της Energa

Νέα δημοσιεύματα για Τσίπρα-Βενιζέλο: Το δείπνο με οργανωτή τον Μαραντζίδη

Ποιο κράτος δικαίου;

Νοσοκομεία: Πανελλαδική 24ωρη απεργία – Τι απαιτούν οι γιατροί για τη Δημόσια Υγεία

Ολιστική σύγκρουση Καραμανλή – Σαμαρά με Μητσοτάκη

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter