Μεγάλη Βρετανία: Και πέραν των Harrods οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Άλλες 65 γυναίκες, πέραν των πέντε αρχικών που συμμετείχαν σε σχετικό ντοκιμαντέρ έχουν καταγγείλει στο BBC την κακοποίηση τους από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, με ένα εκ των περιστατικών να πηγαίνει πίσω στο 1977.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του BBC «Al Fayed: Predator at Harrods», στο οποίο πέντε γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι βιάστηκαν από τον δισεκατομμυριούχο, όλο και περισσότερες γυναίκες προχωρούν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό από τον επιχειρηματία, σύμφωνα το BBC.

Σύμφωνα με το BBC, 37 από τις 65 νέες γυναίκες που επικοινώνησαν με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο δήλωσαν ότι είχαν εργαστεί στο Harrods. Μια γυναίκα δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods και της Fulham FC – ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών – στο Ντουμπάι το 1977. Πρόκειται για την παλαιότερη κατηγορία για κακοποίηση μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης: Νέες κατηγορίες κατά Αλ Φαγέντ: Ένα ολόκληρο σύστημα συνένοχο στις κακοποιήσεις κοριτσιών

Σε επιστολή τους προς το BBC, τα Harrods ανέφεραν: «Από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν 200 και πλέον άτομα που βρίσκονται τώρα σε νομική διαδικασία για να διευθετήσουν τις αξιώσεις τους απευθείας με την επιχείρηση».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα φερόμενα ως θύματα του Φαγιέντ δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ομάδα αριθμεί περισσότερα από 70 άτομα. Η ομάδα «Justice for Harrods Survivors» δήλωσε ότι ο αριθμός των γυναικών που «αισθάνονται ασφαλείς για να μιλήσουν αυξάνεται καθημερινά».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Justice for Harrods Survivors, η οποία αποτελείται από τους δικηγόρους Dean Armstrong KC, Bruce Drummond, Maria Mulla και Gloria Allred, δήλωσε ότι «διατηρεί τώρα 71 πελάτες και επεξεργάζεται άλλες 220 έρευνες».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι διερευνά μεγάλο αριθμό νέων ισχυρισμών κατά του Αλ Φαγιεντ και θα προβεί σε «πλήρη επανεξέταση όλων των υφιστάμενων ισχυρισμών» για περιστατικά που λέγεται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 1979 και 2013, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν «επιπλέον πεδία έρευνας με βάση νέες πληροφορίες».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Ναι, ο Τραμπ έστειλε διαγνωστικά τεστ Covid-19, αλλά ήταν μια απλή ανταλλαγή εξοπλισμού»

Λίβανος: Το Ισραήλ συνεχίζει να στοχοθετεί το σύστημα υγείας της χώρας – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις

Σε πόλεμο δηλώσεων περί «ανεξαρτησίας» επιδόθηκαν ο πρόεδρος της Ταϊβάν και το Πεκίνο

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έρχεται στη Γη – Φόβοι για εκτεταμένα μπλακ άουτ

Κροατία: Η Αστυνομία κατηγορείται ότι έκαψε τηλέφωνα και διαβατήρια αιτούντων άσυλο

Ο Ερντογάν σε βαλκανική περιοδεία – Εγκαινιάζει το μεγάλο τζαμί των Τιράνων