Μεγάλη συναυλία για την Ψυχική Υγεία την Τετάρτη στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή πηγαίνει το προβληματικό νομοσχέδιο

Μεγάλη συναυλία για την Ψυχική Υγεία την Τετάρτη στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή πηγαίνει το προβληματικό νομοσχέδιο
Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων σε δομές Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης Εξαρτήσεων, στο υπουργείο Υγείας, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο ΚΕΘΕΑ και γενικότερα σε δομές Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων απεργούν ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την "ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης". (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα τραγουδήσουν στην μεγάλη συναυλία-συλλαλητήριο των Φορέων και Σωματείων στην Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση. Θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 19:30 στο Σύνταγμα με κεντρικό μήνυμα «ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ» – ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ».

Στη συναυλία θα δώσουν το παρόν οι Κοινοί Θνητοί, Pit (Ravita Brando), Brak, Lyrical Punishment, Dason, DJ Millman, Urban Pulse, Το Σφάλμα και τα Γυμνά Καλώδια, ενώ την ίδια ώρα το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψηφοφορία.

Διαβάστε σχετικά: 150 φορείς ζητούν την άμεση απόσυρση του καταστροφικού νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση (Photos- Video)

Τα Σωματεία και οι Φορείς καλούν κάθε πολίτη να δώσει δυναμικό παρόν απέναντι στο ξεπούλημα των αναγκαίων για τη ζωή προγραμμάτων απεξάρτησης, ψυχικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης. Το νομοσχέδιο του υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου διαλύει το δημόσιο χαρακτήρα των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης με τους φορείς να είναι επί ποδός πολέμου εδώ και 10 μήνες διεκδικώντας την απόσυρσή του.

«Διόλου τυχαίο δεν είναι που η κυβέρνηση το φέρνει για ψήφιση στην καρδιά του καλοκαιριού. Σαν τους κλέφτες το κατέθεσαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή για επεξεργασία. Χωρίς κανέναν διάλογο για ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους.» δηλώνουν στο documentonews.gr εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: H Ελλάδα παραμένει με διαφορά η χώρα με το υψηλότερο δημόσιο χρέος σε όλη την Ευρωζώνη

Σοκ στην Καρδίτσα: 45χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξανά στο δικαστήριο ο Άδωνης Γεωργιάδης – Το Σεπτέμβριο η απόφαση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter