Μεγάλη προσφορά: 2 βιβλία HotDoc.History στην τιμή του ενός την Κυριακή 22 Αυγούστου με το Documento

Μεγάλη προσφορά: 2 βιβλία HotDoc.History στην τιμή του ενός την Κυριακή 22 Αυγούστου με το Documento

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 το Documento συνεχίζει τη μεγάλη προσφορά του για να πλουτίσετε τη βιβλιοθήκη σας με βιβλία αφιερωμένα σε πτυχές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Αυτή την Κυριακή παίρνετε δύο βιβλία HotDoc.History στην τιμή του ενός.

Η Ελλάδα του 20ού αιώνα
Τα μεγάλα γεγονότα του ταραγμένου 20ού αιώνα περνούν μέσα από τις 324 σελίδες του 9ου τόμου τευχών του HotDoc.History:.
• Ο «Διχασμός» βασιλοφρόνων και βενιζελικών, η σύγκρουση που ξεκίνησε το 1916, «επέζησε» όλες τις επόμενες δεκαετίες και αποτέλεσε μόνιμη και αθεράπευτη πληγή στο εσωτερικό του αστικού στρατοπέδου. Η κυβέρνηση της «τριανδρίας» στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό της Αντάντ, το «Ανάθεμα». Ακόμη και η εκτέλεση «των Εξι», οι δικτατορίες του μεσοπολέμου η Αντίσταση ή ο Δοσιλογισμός της Κατοχής αποτέλεσαν αντανάκλασή του.
• Οι σκοτεινότερες ώρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έδειχναν «περίπατο» του Χίτλερ.
• Το «ΟΧΙ» του ’40, η ελληνική ψηφίδα του πανευρωπαϊκού παζλ της μεγάλης αναμέτρησης.
• Η Απελευθέρωση του 1944. Σαν μέρα χαράς αλλά και ως «συνισταμένη» των θελήσεων των Ελλήνων και –φευ– των ξένων προστατών και των διεθνών συσχετισμών.
• Πολυτεχνείο, η εμβληματική εξέγερση που καθορίζει μέχρι σήμερα τη δημοκρατία μας. Οι αντιδικτατορικές οργανώσεις, τα βασανιστήρια, το κλίμα και το χρονολόγιο της επταεετίας.
• Το στρατηγικό καύσιμο της βιομηχανίας και του πολέμου. Όλα για το πετρέλαιο. Έπαθλο και όπλο.
• Τσιγγάνοι, οι άγνωστοι συμπολίτες μας. Εθνολογία, Ολοκαύτωμα, ενσωμάτωση.
• Η Αλγερία και η αντιαποικιακή/κοινωνική επανάσταση που ξεσήκωσε τον Τρίτο Κόσμο.

Δικτατορίες του 20ού αιώνα
Αναδρομή στις δικτατορίες που ταλάνισαν την Ελλάδα τον 20ό αιώνα μέσα από το 100 σελίδων βιβλίο του HotDoc.History στο οποίο ξεδιπλώνεται όλη η αλυσίδα από συνωμοσίες, πραξικοπήματα και προδοσίες.
Μια θλιβερή, αλλά χρήσιμη υπόμνηση όλων των εκτροπών που γνώρισε η χώρα με τη δύναμη των όπλων.
• Βασιλικοί και αντιβασιλικοί, βενιζελικοί και αντιβενιζελικοί αξιωματικοί άρπαζαν την εξουσία και έστρεφαν τα όπλα εναντίον του «εσωτερικού εχθρού». Σαν αυτόκλητοι υπερασπιστές του καθεστώτος από τον «εχθρό λαό».
• Πάγκαλος, Κονδύλης, Γαργαλίδης, Πλαστήρας, Ζέρβας, Ντερτιλής, Μεταξάς. Με έσχατη κατάληξη τη δικτατορία του Παπαδόπουλου το 1967. Για «να διαφυλαχθεί πάση θυσία η νίκη στον Γράμμο».
• Και η τραγική κατάληξη: Το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας εναντίον του Μακαρίου το οποίο άνοιξε την πόρτα στην τουρκική εισβολή.

2 βιβλία HotDoc.History στην τιμή του ενός την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter