Μεγάλη προσέλευση του κοινού στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Μεγάλη προσέλευση του κοινού στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Στο φεστιβάλ βιβλίου συμμετέχουν 200 εκδοτικοί οίκοι, έχουν στηθεί 280 περίπτερα και έχουν προγραμματιστεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Θετικές είναι οι εντυπώσεις των αναγνωστών και των εκδοτών από τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Βιβλίου, με την κίνηση να είναι αυξημένη ειδικότερα τις τελευταίες μέρες.

Μοναχικοί περιπατητές, παρέες, ζευγάρια, γονείς με μωρά σε καρότσια, βιβλιόφιλοι παρέα με τα σκυλιά τους. Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών και των στιλ δίνουν άτυπο ραντεβού κάθε βράδυ στο κατάφυτο Πεδίο του Άρεως όπου λαμβάνει χώρα το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ για δεύτερη φορά φέτος διοργανώνεται εκεί από όπου ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα (μεσολάβησαν οι διοργανώσεις στο Ζάππειο και στην οδό Αποστόλου Παύλου), απόφαση που χαροποιεί τους επαγγελματίες του βιβλίου αλλά και τους επισκέπτες.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και στις 17 μέρες που διαρκεί συνολικά συμμετέχουν 200 εκδοτικοί οίκοι, έχουν στηθεί 280 περίπτερα, ενώ έχουν προγραμματιστεί 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα. Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ έχει τίτλο «Νεολαία και ανάγνωση. Από σένα η άνοιξη εξαρτάται» και επικεντρώνεται στις νεότερες γενιές και στον τρόπο που ευαισθητοποιούνται σε σημαντικά ζητήματα της εποχής.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη χθεσινή μας επίσκεψη ήταν θετική. Στα περισσότερα περίπτερα υπήρχε κόσμος που ενημερωνόταν για τις νέες εκδόσεις, περιεργαζόταν τα βιβλία, έπιανε κουβέντα με εκδότες και πωλητές. Αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν επισκεφτεί το φεστιβάλ και τις περασμένες μέρες, αλλά επέστρεψαν για να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις της μέρας ή απλώς για να κάνουν έναν περίπατο ανάμεσα σε βιβλία. Ενθουσιασμένοι ήταν αρκετοί από όσους βρέθηκαν για πρώτη φορά το φεστιβάλ στο Πεδίο του Άρεως, καθώς θεωρούν πως είναι το ιδανικό μέρος για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Άνθρωποι που είχαν να επισκεφτούν χρόνια μια αντίστοιχη διοργάνωση, άρα είχαν χρόνια να δουν τη δουλειά τόσων εκδοτικών οίκων συγκεντρωμένη σε ένα σημείο, σχολίασαν την ποιότητα των βιβλίων και των εξωφύλλων και τη μεγάλη αισθητική βελτίωση που έχουν τα τελευταία χρόνια.

Στην κουβέντα που είχαμε με εκδότες, οι περισσότεροι ήταν ικανοποιημένοι από την προσέλευση και την αγοραστική κίνηση. Αυτό που κάποιοι τόνισαν είναι πως ειδικά χθες η κίνηση ήταν ανεβασμένη, λόγω της μικρής πτώσης της θερμοκρασίας, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας δυσκόλεψε αρκετό κόσμο. Σε γενικές γραμμές οι εκδότες είναι ευχαριστημένοι με το σημείο διεξαγωγής, ωστόσο υπήρξαν κι εκείνοι που τόνισαν μια αδυναμία. Ο τρόπος που είναι διαμορφωμένος ο χώρος δίνει μεγάλη αβάντα στους εκδοτικούς που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του φεστιβάλ, αλλά «αδικεί» τα περίπτερα που κληρώθηκαν στο βάθος, καθώς πολύς κόσμος σταματά τη βόλτα του προτού φτάσει σε εκείνους. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισαν, ελπίζουν την επόμενη χρονιά να είναι πιο τυχεροί.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter