Λέσβος: Μεγάλη φωτιά στον Μανταμάδο (Video)

Λέσβος: Μεγάλη φωτιά στον Μανταμάδο  (Video)

Φωτιά σε δασική έκταση πολύ κοντά στο χωριό Κάπη, Μανταμάδου, στη βόρεια Λέσβο ξέσπασε σήμερα Σαββάτο περί τις 12 το μεσημέρι.

Στην περιοχή σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει ήδη ελικόπτερο και επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι η φωτιά καεί ανεξέλεγκτη ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί βόρειοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή.

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση-βόμβα για δύο δημοψηφίσματα από τους 87 – Ολόκληρο το κείμενο – Ενωτική ομιλία ετοιμάζει ο Κασσελάκης

Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια και με τον Θεοδωρικάκο – Ερχονται ανατιμήσεις σε φάρμακα και ρεύμα, αλλά ο Μητσοτάκης θριαμβολογεί

Το τρίγωνο του αίματος: Μύκονος, Ψυχικό, φυλακές Κορυδαλλού – Την Κυριακή στο Documento

«Πυρά» ΟΕΝΓΕ κατά Άδωνη: «Ο υγειονομικός σώζει ανθρώπινες ζωές, το αντίθετο από αυτό που κάνει ο Γεωργιάδης»

Στέφανος Κασσελάκης στην Αυγή: Πρόταση αυτοδιαχείρισης της εφημερίδας από τους εργαζόμενους ή συνδιαχείρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter