Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Μήνυμα από το 112 για 8 περιοχές – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (Videos)

Μάχη δίνουν από το βράδυ της Τρίτης πυροσβέστες και εθελοντές με τη φωτιά που ξέσπασε στα Ακούμια Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Προδρόμου και εξαπλώθηκε ταχύτατα. Πυροσβεστικά ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Το ανάγλυφο της περιοχής αλλά και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσχέραναν το έργο της πυροσβεστικής, ενώ λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, 50 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα από την ΕΜΟΔΕ και την 3η ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντές επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο που καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

«Το μέτωπο είναι δυστυχώς πολύ μεγάλο, πάνω από 2 χιλιόμετρα. Συνδράμουμε με όσα μέσα χρειάζεται, είναι βέβαιο ότι δεν θα τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. Σε αυτή τη φάση δεν απειλούνται οικισμοί, όμως την Τετάρτη έχουμε επίπεδο ετοιμότητας 4 και ισχυρούς ανέμους! Ο κίνδυνος θα είναι πολύ μεγάλος αν δεν οριοθετηθεί η φωτιά», δήλωσε στο Cretalive ο σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνου, Μ. Σαρρής.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Παραμένει η ζέστη, ισχυροί άνεμοι και την Τετάρτη (LIVE)

Τι σημαίνει η αναφορά Κασσελάκη για το όριο τριών διαδοχικών θητειών – Ποιους βουλευτές αφορά

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγουν χαρτιά και μέτωπα στις 30 Ιουνίου – Τα πρόσωπα, οι φιλοδοξίες, οι στρατηγικές, τα «καρφώματα» και τα στρατόπεδα

Πλίνθοι και Κεραμέως ατάκτως ερριμμένες

Ετικέτες