Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 – Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο (Videos)

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 – Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο (Videos)

Συναγερμός έχει σημάνει για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα.

Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε επίσης για το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα και το Ίδρυμα «Μέριμνα», σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση της Αρόης, του Γηροκομειού, της Παγώνας και της Εγλυκάδας.

«Περιορίστηκε το μέτωπο»

Σε νεότερη ενημέρωση λίγο πριν τις 16:00, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, αλλά το κύριο μέτωπο έχει περιοριστεί, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς εντός των επομένων ωρών.

«Έχει περιοριστεί η πυρκαγιά. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, παραμένουν στο σημείο μέχρι πλήρη κατάσβεση. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για κατοικημένο μέρος. Η βλάστηση είναι αρκετά πυκνή, υπάρχουν αρκετές εστίες, αλλά το μέτωπο περιορίστηκε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 

H φωτιά έφτασε μία ανάσα από το Καραμανδάνειο, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στον Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έχει λάβει διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. «Η φωτιά έφτασε στο Καραμανδάνειο. Έχουν ήδη απομακρυνθεί όλοι. Δεν παύει να είναι μία επικίνδυνη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή», ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

«Γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Όλοι οι ασθενείς είναι εκτός του νοσοκομείου», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Πάτρα Πάτρα

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη στην υπόθεση χρηματισμού – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Αυτοί είναι οι 22 που εμπλέκονται στη σπείρα εκβιαστών του δήμου Αθηναίων – Τουλάχιστον τρεις υπάλληλοι της Μενδώνη ανάμεσά τους (Έγγραφα)

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter