«Με χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι»: Τι λέει ο δημοσιογράφος που δέχθηκε επίθεση στη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου (Video)

«Με χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι»: Τι λέει ο δημοσιογράφος που δέχθηκε επίθεση στη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου (Video)

Για την επίθεση που δέχτηκε όταν κάλυπτε τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, μίλησε ο δημοσιογράφος Φροίξος Δρακοντίδης. Όπως είπε, λίγο πριν δεχτεί την επίθεση, τον είχαν προπηλακίσει και του είχαν επιτεθεί λεκτικά με «πολύ άσχημο τρόπο» ρωτώντας τον για ποιον λόγο τραβάει.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, «περιέγραφα στο κινητό μου ότι έβλεπα και η κάμερα ήταν στραμμένη σε εμένα. Ξαφνικά από το πουθενά αισθάνομαι τη σκιά ανθρώπου που ερχόταν πάνω μου με ταχύτητα και στη συνέχεια με χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι. Αιφνιδιάστηκα και έπεσα στο έδαφος» ανέφερε.

Δείτε επίσης: Απίστευτο περιστατικό: Χτύπησαν δημοσιογράφο σε ζωντανή μετάδοση στη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου (Video)

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι «Εμείς οι δημοσιογράφοι όταν πάμε σε ένα ρεπορτάζ, τόσο ευαίσθητο όσο οι πυρκαγιές πάντα ρωτάμε αν μπορούμε να τραβήξουμε. Όταν δεν θέλουν να τραβήξουμε αποχωρούμε. Εδώ δεν υπήρχε προειδοποίηση ούτε σύσταση. Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση με γροθιές στο κεφάλι. Μπράβικη επίθεση. Μου είπαν ότι είναι υπάλληλοι της επιχείρησης με τα τζετ σκι».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να καταθέσει μήνυση, καθώς όπως τόνισε «με στενοχωρεί το γεγονός ότι στην περίπτωση των δημοσιογράφων δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση από κάποιον εισαγγελέα. Θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα πρέπει να είμαστε επώνυμοι» και συμπλήρωσε: «Όταν σε live μετάδοση ένας δημοσιογράφος δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι, σωριάζεται στο έδαφος, το βλέπει όλη η Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία απολύτως ευαισθησία. Εγώ μόνος μου πήγε και ρώτησα για τις διαδικασίες. Η μόνη κίνηση συμπαράστασης ήταν το μέσο που εργάζομαι και η ΕΣΗΕΑ που έβγαλε μια ανακοίνωση δύο μέρες μετά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter