Με σπασμένα τα φρένα

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κοιτάει αδιάφορη, η πληθωριστική καταιγίδα πλήττει χωρίς έλεος τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς .
Οι αυξήσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι καταναλωτές μετά το Πάσχα, είναι οι πρώτες σε μια σειρά που αφορούν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οι νέοι τιμοκατάλογοι που φτάνουν στα σουπερ μάρκετ περιέχουν διψήφιες αυξήσεις οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μπροστά τον αριθμό 2.

Με τον πληθωρισμό του Απριλίου να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 10%, η ελληνική κοινωνία εισέρχεται σε μια νέα κρίση της οποίας η έξοδος δεν φαίνεται. Και αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του όχι μόνο αρνούνται να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο αλλά θεωρούν ότι τα πάντα βαίνουν καλώς και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται απρόσκοπτα.

Μόνο που ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο συνεχίζουν την ξέφρενη ανοδική πορεία τους με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να έχει γίνει ο εφιάλτης των καταναλωτών, οι οποίοι όμως βλέπουν τα κυβερνητικά στελέχη να καλλιεργούν την προσδοκία μιας ακαθόριστης παρέμβασης στο μέλλον που θα οδηγήσει σε μείωση των λογαριασμών. Τίποτα όμως παραπάνω, δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιοι τους εμποδίζουν να προβούν σε μια παρέμβαση που θα ικανοποιήσει και τους δικούς τους ψηφοφόρους.

Και καθώς δεν έχουν βάλει μυαλό από το τι συνέβη με το Χρηματιστήριο Ενέργειας που υπόσχονταν μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, τώρα εξαγγέλλουν ότι από το νέο έτος θα λειτουργήσει και η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων. Δηλαδή θα γίνει και με το νερό ότι έγινε με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει να ικανοποιήσει όλα όσα έχει υποσχεθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους της, να παραδώσει δηλαδή ολόκληρο τον δημόσιο τομέα στους ιδιώτες, πριν πάει σε εκλογές. Δεν ενδιαφέρεται για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία τα οδηγεί συνειδητά στην φτωχοποίηση χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Μόνο μια νέα δημοκρατική κυβέρνηση θα μπορέσει να ανατρέψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή και νέα μνημόνια.

documentonews.gr