Με πυρηνική σύγκρουση Ρωσίας – Δύσης απειλεί ο Σοϊγκού αν η Ουκρανία πάρει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο

Με πυρηνική σύγκρουση Ρωσίας – Δύσης απειλεί ο Σοϊγκού αν η Ουκρανία πάρει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο

Ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της «πυρηνικής» σύγκρουσης, εάν η Δύση ενισχύσει περισσότερο την Ουκρανία, άφησε την Τρίτη ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού απάντησε στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Βρετανία θα προμήθευε στην Ουκρανία με πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, μια κίνηση στην οποία είπε ότι η Μόσχα θα απαντήσει, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σήμερα, μάθαμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο (…) είχε ανακοινώσει όχι μόνο την παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία αλλά και οβίδων που περιέχουν μη εμπλουτισμένο ουράνιο (…) Εάν αυτό συμβεί, η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει», δήλωσε συγκεκριμένα ο ρώσος υπουργός Άμυνας.

Νωρίτερα, η Βρετανίδα υφυπουργός Άμυνας Αναμπελ Γκόλντι δήλωσε ότι μερικά από τα πυρομαχικά για τα άρματα μάχης Challenger 2 που η Βρετανία στέλνει στην Ουκρανία περιλαμβάνουν βλήματα που περιέχουν μη εμπλουτισμένο ουράνιο.
Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες μέρες οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, συμφώνησαν στην δαπάνη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά και αποστολή πυρομαχικών για το πυροβολικό της Ουκρανίας.
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter