Με καθυστέρηση τέθηκαν σήμερα σε αργία οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κατηγορούνται για την σπείρα των εκβιαστών

Με καθυστέρηση τέθηκαν σήμερα σε αργία οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κατηγορούνται για την σπείρα των εκβιαστών

Σε αργία τέθηκαν οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στη σπείρα των εκβιαστών καταστηματαρχών, έπειτα από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΥΠΠΟ που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, Πέμπτη. Αναμενόμενη και αναπόφευκτη απόφαση, που έρχεται βέβαια, με μεγάλη καθυστέρηση. Αντί η Λίνα Μενδώνη να θέσει η ίδια τους δύο υπαλλήλους του υπουργείου της σε αργία από την πρώτη στιγμή-όπως είχε κάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων με τους δικούς του υπάλληλους-τους παρέπεμψε σε πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento με δημοσίευμα στις 14.7.24 (Κύκλωμα διαπλοκής ΥΠΠΟ προστασία – Documento) οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν γερό… βιογραφικό σχέσης με την κ. Λίνα Μενδώνη και το δεξί της χέρι, τον αρχισυνδικαλιστή και κατηγορούμενο για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) Γιάννη Τσακοπιάκο. Ο Γ., αρχαιολόγος του ΥΠΠΟ, είναι τακτικό μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Αττικής, αναπληρωτής γραμματέας στο Τοπικό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων), πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟ, γραμματέας ΠΟΕ ΥΠΠΟ –υποχρεώθηκε σε παραίτηση πριν από λίγες ημέρες– (είχε εκλεγεί σε συνέχεια του 13ου συνεδρίου που έλαβε τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας) και αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ (ανεστάλη πλέον η κομματική ιδιότητα).

Κατηγορούμενος στην υπόθεση εκβιαστών από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού είναι και ο Ι., εργατοτεχνίτης στην ειδίκευση, πρώην πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ, πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ –υποχρεώθηκε και αυτός σε παραίτηση– (είχε επίσης εκλεγεί σε συνέχεια του 13ου συνεδρίου), μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ (η παράταξή του έχει ανακοινώσει ότι αναστέλλει την ιδιότητα μέλους της και προχωρά σε ενέργειες αντικατάστασης από τα όργανα της ΑΔΕΔΥ), μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (ανεστάλη η κομματική ιδιότητα), ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

Να θυμίσουμε ότι παραμένει προφυλακισμένη και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες η υπάλληλος του ΥΠΠΟ, τμηματάρχης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων και μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter