Με γκολ του Σπόραρ στο 90’ ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία (2-1)

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά με γκολ του Αντραζ Σπόραρ στο 90΄οι πράσινοι επικράτησαν εκτός έδρας με 2-1, φτάνοντας στην όγδοη νίκη τους στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στην κορυφή.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έχασαν κλασικές ευκαιρίες και είχαν και από ένα δοκάρι με τους Ιωαννίδη (1’) οι φιλοξενούμενοι και Τσιλούλη (9’) οι γηπεδούχοι. Το σκορ άνοιξε στο 31’. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα μετά από λάθος του Κ. Παπαδόπουλου, ο Τζούρισιτς έδωσε με τη μια στον Μαντσίνι, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς ο οποίος με ένα τρομερό αριστερό σουτ την έστειλε στο απέναντι «παραθυράκι» για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο η Λαμία ανέβαινε και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Κι αυτό ήρθε στο 64’ με σουτ του Καρλίτος που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πολύ καλή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Στο 72’ δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Παλάσιος από τον Κ. Παπαδόπουλο, αλλά μετά από εξέταση της φάσης από το VAR ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Το VAR ακύρωσε και το γκολ του Τσιλούλη στο 78’, ενώ στο 83’ αποβλήθηκε λανθασμένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αράο.

Στο 90’ ο Μπερνάρ σέντραρε και ο Σπόραρ με κεφαλιά έκανε το 2-1. Στο 98’ ο Κοσέλεφ ανέτρεψε τον Παλάσιος και στο επόμενο λεπτό ο Σπόραρ αστόχησε από τα 11 βήματα.

«Είναι σημαντική νίκη για μας. Ήταν πολύ δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι, με αρκετά συναισθήματα. Δεν ήταν καλό παιχνίδι, η Λαμία παρουσιάστηκε καλή, έγινε πιο δύσκολο μετά την αποβολή», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Πήραμε τη νίκη και περάσαμε ανώδυνα σε ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Υπάρχουν μέρες που δε θα κάνουμε αυτό που θέλουμε στο γήπεδο, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος και θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα και να παίζουμε καλύτερα».

Ο Μανούχος (Αργολίδας) «κιτρίνησε» και τους Σιμόν, Τσιλούλη, Κοσέλεφ, Βαγιαννίδη, Μλαντένοβιτς, Αϊτόρ.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες (76’ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (67’ Κώτσηρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (67’ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ).