Μετά από επτά μήνες αδιαφορίας πιστεύοντας ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα ήταν ένα θέμα που δεν επρόκειτο να απασχολήσει την κυβέρνησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πίστευε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την κατάσταση στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχει βρεθεί σε απόγνωση προσπαθώντας με φιέστες να καλύψει την ακροδεξιά πολιτική του κόμματός του.
Ακροδεξιά πολιτική που του έχουν επιβάλλει εκβιάζοντάς τον, ο Σαμαράς και οι Βορίδης, Γεωργιάδης. Μετά την πλήρη αποτυχία της πολιτικής των ΜΑΤ που έστρεψαν το, σύνολο των πολιτών της Λέσβου και της Χίου ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης εναντίων του, επιχειρεί να στρέψει τον ελληνικό λαό κατά των προσφύγων και των μεταναστών, χαρακτηρίζοντάς τους « ασύμμετρη απειλή», εξάπτοντας τον εθνικισμό, δημιουργώντας κατάσταση πολέμου και στρέφοντας την κοινωνία στη βαρβαρότητα.
Δυστυχισμένοι άνθρωποι που έχουν φύγει από τις χώρες τους φτάνουν στα ελληνικά παράλια των νησιών και βρίσκουν απέναντί τους εξαγριωμένους πολίτες που τους πετούν ουσιαστικά και πάλι στη θάλασσα υπό υην καθοδήγηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και ακροδεξιών που βρίσκουν πεδίο δόξης λαμπρόν για τα σχέδια τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρεπής σε ακροδεξιές πολιτικές, φέρνει την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να δείξει ότι έχει την υποστήριξη της. Στην περιοχή του Έβρου έφερε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
Με την ομιλία του επιτέθηκε στην Τουρκία και στον Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον ως επίσημο διακινητή ανθρώπων και εκβιαστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας.
Μετά από επτά μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητοποίησε ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό είναι ένα διεθνές πρόβλημα και όχι ελληνικό, έστρεψε μάλιστα τα πυρά τους και κατά χωρών της ΕΕ που δεν έκαναν όπως είπε ότι έπρεπε για να το αντιμετωπίσουν.
Καμία αναφορά στο ποια πολιτική θα ακολουθήσει απέναντι στους ανθρώπους που βρίσκονται απελπισμένοι στην τουρκική πλευρά περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα.
Διαβάστε επίσης: Αλληλεγγύη και καταδίκη της Τουρκίας για το προσφυγικό ζητά η Ευρωπαϊκή Αριστερά
Οι ευρωπαίοι μάλιστα επίσημοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν γενικά σε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα με κάποια ψίχουλα χρηματικής βοήθειας, αναφέροντας μάλιστα πως η Τουρκία δεν είναι εχθρός. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός έμεινε με άδεια τα χέρια χωρλις να πάρει έστω και μια ήπια λεκτική καταδίκη της Τουρκίας. Οι ευρωπαίοι επίσημοι αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι δεν θέλουν να χαλάσουν τις άριστες σχέσεις τους με τη γείτονα και φέρονται στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως τον φτωχό συγγενή της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός κατάφερε να οργανώσει μια επικοινωνιακή φιέστα για τις τηλεοράσεις, κρύβοντας κάτω από το χαλί τα ΜΑΤ, τις φασίζουσες συμπεριφορές και κυρίως την ακροδεξιά πολιτική της Νέας Δημοκρατίας η οποία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.