Με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Φορτούνη, Αστέρας – Ολυμπιακός 0-2

Ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στην 11η αγωνιστική της Super League αλλά ο Κώστας Φορτούνης που μπήκε αλλαγή στο ματς στο 63’ τα έκανε όλα: πέτυχε δύο γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια δύσκολη νίκη με 2-0.

Οι αλλαγές του Μαρτίνεθ στην ενδεκάδα δεν πρόσφεραν το παραμικρό στον Ολυμπιακό που χρειάστηκε στο β’ μέρος να επιστρατεύσει Φορτούνη, Ποντένσε, Μασούρα για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα που είχε πολλές και σημαντικές απουσίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και είχαν απέναντι τους… μισό αντίπαλο είχαν πολλά προβλήματα στη δημιουργία αφού η τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί, έπαιζε για πρώτη φορά (Σολμπάκεν, Σκάρπα, Μπιέλ). Σταδιακά όμως πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ήταν αργοί στην ανάπτυξη και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου. Αντίθετα ο Αστέρας προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καλτσά στον χώρο.

Στο 2ο ημίχρονο ο Μαρτίνεθ πέρασε στο ματς τον Ποντένσε αντί του Σολμπάκεν, ενώ οι παίκτες του έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να πιέσουν τον Αστέρα. Οι Πειραιώτες έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους κι έχασαν καλή ευκαιρία με τον Σκάρπα στο 59’ από γύρισμα του Ποντένσε. Ο Μαρτίνεθ βλέποντας την ομάδα του να πιέζει έριξε στο ματς και τους Φορτούνη, Μασούρα για να «ξεκλειδώσει την άμυνα των Αρκάδων. Όμως στο 67’ ο Αστέρας ήταν εκείνος που έχασε μια καλή ευκαιρία αλλά το σουτ του Κρέσπι μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Η λύτρωση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 69’ με ατομική προσπάθεια του Κώστα Φορτούνη και αρκετή δόση τύχης, καθώς το σουτ του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού βρήκε και στον Χουχούμη και άλλαξε πορεία για το 0-1. Στο 82’ ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο από καταπληκτική πάσα του Φορτούνη αλλά καθυστέρησε απελπιστικά καθώς ούτε πλάσαρε αλλά ούτε έδωσε δίπλα στον Ποντένσε και χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 0-2.

Ο Αστέρας απείλησε στο 87’ από σέντρα του Αλβαρες και κεφαλιά άουτ του Καλτσά και στο επόμενο λεπτό ο Ποντένσε ζήτησε αλλαγή καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω μυϊκού τραυματισμού. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά κι έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους να πιέσουν για την ισοφάριση. Τελικά στο 90’+6’ κι ενώ ο αστέρας κε΄ρδισε κόρνερ και κατέβηκε στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος, ο Ιμπόρα έδιωξε, ο Γιόβετιτς τροφοδότησε τον Φορτούνη κι εκείνος προχώρησε και έγραψε το 0-2 στην άδεια από γκολκίπερ εστία του Αστέρα…

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος «κιτρίνισε» τους Παπαδόπουλο, Χουχούμη, Μάντζη.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κάστανο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης (83’ Αλβαρες), Σουρλής (67’ Ζουγλής), Γκος (67’ Βαλιέντε), Αλάγκεμπε, Κρέσπι (82’ Ντιαρά), Καλτσάς, Μιριτέλο (15’ Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (63’ Μασούρας), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε, 88’ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς).