Με ευχέλαιο στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης θα τιθασεύσει την ακρίβεια!

Με ευχέλαιο στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης θα τιθασεύσει την ακρίβεια!

Θα έλεγε κανείς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη σε υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ανάπτυξης θα είχε κάτι σοβαρό να δηλώσει για το θέμα της ακρίβειας.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν μετά το μήνυμα των Ευρωεκλογών εκτίμησαν ότι ένας βασικός λόγος αποδοκιμασίας ήταν η ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο πολίτης που πάει στο σούπερ μάρκετ και όχι μόνον.

Άδικα ωστόσο θα ψάξετε στις δηλώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για να βρείτε κάποιο ουσιαστικό μέτρο. Δεν μιλάμε για μηδενισμό του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα και κάτι τέτοια που τα θεωρούν «κομμουνιστικά». Ούτε καν κάτι βασικό δεν θα διαβάσετε.

Ίσως και να ήταν κουρασμένος από τους διαδρόμους των Βρυξελλών στηρίζοντας την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία.

Αλλά όπως και να έχει σας παραθέτουμε μερικές ατάκες του πρωθυπουργού από το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • «Σκοπός δεν είναι μόνο να μιλάμε για μείωση του πληθωρισμού αλλά για μείωση των τιμών πια, στο ράφι, προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και ειδικά στα τρόφιμα»
  • «Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε ότι η συνεχιζόμενη ακρίβεια ουσιαστικά υπονομεύει την ίδια την κοινωνική συνοχή, και το κράτος…»
  • «Είτε μιλάμε για τους μεγάλους Έλληνες παραγωγούς είτε μιλάμε για τις εταιρείες σούπερ μάρκετ, τους Έλληνες εμπόρους, όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί»
  • «Το ζήτημα των τιμών έχει και μία ευρωπαϊκή διάσταση»
  • «Πιστεύω ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ για την επόμενη πενταετία»

Πάντως αν τα έγραφε σε έκθεση ιδεών, μάλλον κάτω από τη βάση θα έπαιρνε.

Αλλά πέραν των άλλων μας είπε πως φαίνεται από τα στοιχεία πως έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός.

Μας υποσχέθηκε επίσης πως θα συνεχίσουν τις τολμηρές παρεμβάσεις στην αγορά για ακόμα ένα εξάμηνο… Τόσο τολμηρές όσο εκείνες που μας έφεραν ως εδώ. Ίσως θα ξαναστείλουν και ένα γράμμα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναρωτιέται κανείς γιατί πήγε στο υπουργείο Ανάπτυξης…

Ίσως μόνον για φωτογραφίες και για να δηλώσει στήριξη στον αγαπητό της «οικογένειας» και της συζύγου του, Τάκη Θεοδωρικάκο…

Πάντως για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, ΔΕΝ ΠΗΓΕ!

Μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι με ένα ξεμάτιασμα ή ένα ευχέλαιο; 


Διαβάστε επίσης:

Προσπαθεί να ξελασπώσει τον Θεοδωρικάκο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες «Ιανός» λόγω ζέστης – Δεν είχε κλιματισμό η αίθουσα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια: Αμετανόητος ομοφοβικός και υποστηρικτής κακοποιητών

Νέο παραλήρημα Κούγια: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter