Μύκονος: Με «δεμένα χέρια» ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου – Ποιους ισχυρούς ενόχλησε;

Μύκονος: Με «δεμένα χέρια» ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου – Ποιους ισχυρούς ενόχλησε;

Με «δεμένα χέρια» βρίσκεται στην κυριολεξία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου. Πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κήρυξε τον «πόλεμο» κατά της διαφθοράς σε νησιά στα οποία επί χρόνια η τήρηση της νομιμότητας αποτελούσε είδος εν ανεπάρκεια. Νησιά όπως η Μύκονος, είδαν για πρώτη φορά έναν μάχιμο εισαγγελικό λειτουργό να πραγματοποιεί εφόδους σε παραλίες, όπου η παρανομία κυριαρχούσε: Αυθαίρετες κατασκευές πάνω στον αιγιαλό ξηλώθηκαν, ομπρέλες και ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί παράνομα απομακρύνθηκαν, πρόστιμα επιβλήθηκαν κτλ.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που αρκετοί ισχυροί της Μυκόνου ένιωσαν ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου και αυτό σίγουρα ενόχλησε. Πως αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως η πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια του εισαγγελέα Τσορμπατζόγλου αντί να στηριχθεί από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου δεν έχει τον επαρκή αριθμό μάχιμων εισαγγελικών λειτουργών ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τις απαραίτητες εφόδους στα νησιά της εποπτείας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσορμπατζόγλου, τις περισσότερες φορές παραμένει στη Σύρο, όπου εκτελεί ακόμη και χρέη εισαγγελέα υπηρεσίας για αρκετές μέρες το μήνα, με αποτέλεσμα τα χέρια του να είναι «δεμένα» ώστε να επιτελεί το έργο του, με τον τρόπο που έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα τίθεται και απευθύνεται προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, είναι γιατί δεν ενισχύθηκε η προσπάθεια αυτή του κυρίου Τσορμπατζόγλου, την οποία επικροτούσε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στα νησιά της εποπτείας του;

Μήπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης θα έπρεπε να δει προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα; Γιατί είπαμε μπορεί ο τουρισμός να είναι η μόνη βαριά μας βιομηχανία αυτή τη στιγμή, αλλά εάν όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό δεν μάθουν να λειτουργούν με κανόνες, τότε μόνο κακό θα κάνουν στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Και η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια του εισαγγελέα Τσορμπατζόγλου συντελούσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Σε «αναμμένα κάρβουνα» για τη σημερινή εκδήλωση Καραμανλή-Σαμαρά – Παρούσα και η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Αμετανότητος! Από Βρυξέλλες… Πάπιγκο με το πρωθυπουργικό ο Κυριάκος – Η χώρα στις φλόγες και ο ΠΘ δροσιζόταν (Photos)

Ο ΣΥΡΙΖΑ της… κρίσης

Τσεκούρι από τον Σεπτέμβριο στα επιδόματα ανεργίας – Η κυβέρνηση βάζει φωτιά σε ένα από τα τελευταία μετερίζια του κοινωνικού κράτους

Euro 2024: Ισπανική παράσταση, οι Ιβηρες σκόρπισαν 4-1 την Γεωργία και πέρασαν στους «8» (Videos)

Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: «38άρια» στα ηπειρωτικά – Μικρή εξασθένιση των ανέμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter