Με ακραίο μέταλ η… τελετή λήξης του Release Athens 2024

Με ακραίο μέταλ η… τελετή λήξης του Release Athens 2024

Οι ώρες εμφάνισης για Behemoth, Testament και Pestilence στην αυλαία του Release Athens.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού για να κλείσουν με ένταση το φετινό φεστιβάλ, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30 και οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων έχουν ως εξής:

Pestilence – 19:15

Testament – 20:30

Behemoth – 22:00

Οι Behemoth δημιουργήθηκαν από τον αινιγματικό frontman και κιθαρίστα, Adam «Nergal» Darski, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη – θρυλική πια – σκηνή ακραίου ήχου της Πολωνίας. Αν και οι ρίζες τους βρίσκονται αναμφίβολα στο black metal, χάρη στο μοναδικό όραμα του Nergal εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ οι ζωντανές τους εμφανίσεις χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακά σκηνικά και εδραίωσαν τη φήμη των Behemoth ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και θεατρικά live acts στο metal. Κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην πέμπτη επίσκεψή τους στη χώρα μας και πρώτη ως headliners ενός μεγάλου φεστιβάλ.


Για πέμπτη φορά θα μας επισκεφτούν και οι Testament, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1983 στην Καλιφόρνια και γρήγορα έγιναν από τα κορυφαία ονόματα της περιβόητης Bay Area Thrash σκηνής των 80s, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκρηξη του σκληρού ήχου! Κυκλοφορίες όπως το ανυπέρβλητο «The New Order» (1988), το «Practice What You Preach» (1989), το «Souls of Black» (1990) και φυσικά το αριστουργηματικό «The Gathering», τους κατέταξαν στους κορυφαίους εκπροσώπους του thrash metal. Γνωστοί για τις δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις τους και με εντυπωσιακή χημεία μεταξύ τους, οι Testament μέσα στις τέσσερις δεκαετίες της ύπαρξης τους έχουν αφήσει μια σπουδαία κληρονομιά που εξακολουθεί να επηρεάζει τη metal σκηνή. Oκτώ χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας, οι Testament επιστρέφουν για σηκώσουν ψηλά τη σημαία του Bay Area thrash.

Διαβάστε ακόμη: Οι Testament στο Documento: «Όταν ξεκινούσαμε μας έλεγαν ότι το thrash είχε ημερομηνία λήξης»


Οι Pestilence είναι μια από τις πρώτες σπουδαίες μπάντες που αναδείχτηκαν από την ολλανδική extreme metal σκηνή των 80s, παραμένοντας επίκαιροι και φιλόδοξοι. Με τον ιδρυτή τους, Patrick Mameli, στα φωνητικά και την κιθάρα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δύο άλμπουμ και να περιοδεύσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσα στο 2024 για να αποδείξουν ότι η ιστορία τους δεν τελείωσε και πως παραμένουν μία ασυμβίβαστη και ουσιαστική μπάντα, με μοναδικό ήχο και με απήχηση που εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις δεκαετίες που έχουν περάσει.

INFO
Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 40 ευρώ μέσω του more.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter