Ο Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πρόσφατα ανεξάρτητος υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας, με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει την πικρία του και την απορία του που δεν συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Από το κείμενό του δεν λείπουν οι αιχμές προς την ηγετική ομάδα της ΝΔ ενώ σημειώνει πως αν και ζήτησε από τον πρόεδρο να είναι υποψήφιος δεν πήρε καμία απάντηση.
Δηλώνει αδικημένος και προσβεβλημένος, υποστηρίζοντας πως υπήρξε θύμα «πολιτικού κανιβαλισμού» σημειώνοντας πως το κόμμα του δεν ξέρει να υπερασπίζεται τους ανθρώπους του.
Παράλληλα απαντά αρνητικά στις πληροφορίες που τον φέρουν να συζήτησε την κάθοδο στις εκλογές με άλλο κόμμα.
Από το κείμενό του δεν λείπουν οι αιχμές:
«Προσωπικά δεν βρέθηκα στη ΝΔ συγκυριακά, σε κάποια φάση της πολιτικής μου διαδρομής. Γεννήθηκα και ανδρώθηκα σ αυτήν την παράταξη», αναφέρει και συμπληρώνει:
«Μετά τις εκλογές, θα έρθουν δύσκολες μέρες. Οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΑΖΑ. Αυτό, στις 7 Ιουλίου τελειώνει. Τα πράγματα για τη νέα κυβέρνηση, δεν θα είναι ούτε απλά ούτε εύκολα.
Το ειδυλλιακό επικοινωνιακό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα, σταδιακά, θα πάψει να υπάρχει και όπως λένε και οι ναυτικοί μας, “στην καλοσύνη, όλοι καπεταναίοι είμαστε”. Θα δούμε… »
Όλη η ανάρτηση του Γιώργου Βουλγαράκη:
«Αφού σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις παροτρύνσεις , όπως πιθανόν έχετε καταλάβει ,περίμενα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ψηφοδελτίων για να απαντήσω στα μηνύματα που μου στέλνετε εδώ και βδομάδες, σχετικά με τις εκλογές και τη στάση μου.
1.Με ρωτάτε, λοιπόν, γιατί δεν είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α Αθηνών, που εκλεγόμουν για χρόνια και γιατί δεν θέλησα να συμμετέχω στον αγώνα του κόμματος.
Κάνετε λάθος ερώτηση!
Η αλήθεια είναι, ότι ήθελα να είμαι υποψήφιος. Ζήτησα από τον Πρόεδρο να είμαι, όπως επίσης προσφέρθηκα να βοηθήσω, με κάθε τρόπο.
Δεν έλαβα ποτέ καμία απάντηση, συνεπώς δεν μπορώ να απαντήσω για το λόγο της μη συμπερίληψης μου στο συνδυασμό. Προσωπικά, δεν μπορώ να βρω κανέναν.
2. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τα κριτήρια που επιλέχτηκαν άλλες υποψηφιότητες, που κάποιες από αυτές ,όπως σωστά λέτε, δεν έχουν καμία ιδεολογική η πολιτική σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Συμφωνώ, όμως, ότι οι συγκεκριμένοι που αναφέρεστε (δεν γράφω ονόματα για ευνόητους λόγους) «θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» στη πρώτη δυσκολία.
3.Με ρωτάτε αν αισθάνομαι αδικημένος , απ’ τη στάση του κόμματος που υπηρέτησα τόσα χρόνια.
Η αλήθεια είναι πως ναι. Αισθάνομαι και αδικημένος και προσβεβλημένος.
Σ αυτό το κόμμα έδωσα τη ψυχή μου, από παιδί. Υπήρξα θύμα πολιτικού κανιβαλισμού, δικαιώθηκα σε όλα τα επίπεδα και αισθάνομαι ότι το κόμμα μου, έπρεπε να με αποκαταστήσει , όπως πολύ σωστά έκανε, με άλλα στελέχη που βίωσαν επίσης την ίδια αδικία.
Η συμπεριφορά αυτή, βέβαια, πέραν του ότι με αφορά προσωπικά, δείχνει ότι το κόμμα – σε αντίθεση με την Αριστερά, δεν ξέρει να υπερασπίζει τους ανθρώπους του. Αυτό το τελευταίο κρατήστε το, διότι σας αφορά η θα σας αφορά όλους, κάποια στιγμή.
4. Με ρωτάτε αν αληθεύει ότι συζήτησα με την Ελληνική Λύση, για το ενδεχόμενο να είμαι στα ψηφοδέλτια της. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν συζήτησα αυτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο με την Ελληνική Λύση, αλλά με κανένα κόμμα. Δεν το έκανα τώρα, όπως δεν το είχα κάνει ποτέ στο παρελθόν. Επίσης δεν συμμετείχα ποτέ, σε καμία από τις διεργασίες δημιουργίας άλλου κομματικού σχηματισμού.
5. Με ρωτάτε , τι θα υποστηρίξω στις εκλογές. Η απάντηση είναι, αυτό που υποστήριζα πάντα , όσο και αν αισθάνομαι πικρία.
Ο καθένας μας, έχει την ιστορία του. Προσωπικά δεν βρέθηκα στη ΝΔ συγκυριακά, σε κάποια φάση της πολιτικής μου διαδρομης. Γεννήθηκα και ανδρώθηκα σ αυτήν την παράταξη. Πολιτικοποιήθηκα με την πιο ιδεολογικοποιημένη γενιά Νεοδημοκρατών –είμαι περήφανος για αυτό και αυτή η γενιά πολιτικοποιήθηκε μαζί μου. Αυτά δεν αλλάζουν.
6. Με ρωτάτε τέλος, τι θα κάνω, αφού η εκλογή μου στο Δήμο, παρά τις συνθήκες αποκλεισμού από τα debate ,τα κεντρικά ΜΜΕ ,χωρίς μέσα και μετά απο 10 χρόνια αποχής απ τα κοινά,αποδεικνύει αποδοχή και επιβεβαιώνει μια δημοκρατική νομιμοποίηση.
Η απάντηση είναι, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.
Μετά τις εκλογές, θα έρθουν δύσκολες μέρες. Οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΑΖΑ. Αυτό, στις 7 Ιουλίου τελειώνει. Τα πράγματα για τη νέα κυβέρνηση, δεν θα είναι ούτε απλά ούτε εύκολα.
Το ειδυλλιακό επικοινωνιακό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα, σταδιακά, θα πάψει να υπάρχει και όπως λένε και οι ναυτικοί μας, «στην καλοσύνη, όλοι καπεταναίοι είμαστε ». Θα δούμε…
(ΥΣ: Σύντομα να θα «ανεβεί» ο νέος μου ηλεκτρονικός ιστότοπος. Θα τα λέμε και από εκεί)»