McDonald’s: Επιστρέφει στο μενού το «Quarter Pounder» μετά τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης ΗΠΑ – Τι αλλάζει

Unsplash

Επιστρέφει στο μενού των McDonald’s στις ΗΠΑ το δημοφιλές μπέργκερ Quarter Pounder, το οποίο είχε αποσυρθεί μετά το ξέσπασμα μολύνσεων από E.Coli. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι αποκλείστηκε ως πιθανή πηγή της επιδημίας, η οποία προκάλεσε προβλήματα σε δεκάδες καταναλωτές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα δείγματα που ελέχθησαν από το Υπουργείο Γεωργίας του Κολοράντο (CDA) ήταν αρνητικά για τα βακτήρια. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το CDA δεν είχε σχέδια για περαιτέρω δοκιμές.

Η McDonald’s ανέστειλε τις πωλήσεις του Quarter Pounder την περασμένη εβδομάδα στο 1/5 των εστιατορίων της στις ΗΠΑ ως μέτρο κατά της επιδημίας.

«Το ζήτημα φαίνεται να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό και γεωγραφικά. Παραμένουμε πολύ σίγουροι ότι οποιοδήποτε μολυσμένο προϊόν που σχετίζεται με αυτό το ξέσπασμα έχει απομακρυνθεί από την αλυσίδα εφοδιασμού μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της McDonald’s Βόρειας Αμερικής, Σέζαρ Πίνια.

Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων «υποπτεύεται» τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στα Quarter Pounders ως άλλη πιθανή πηγή της επιδημίας. Η McDonald’s δήλωσε ότι σταμάτησε να συνεργάζεται με τον προμηθευτή των κρεμμυδιών και τα αφαίρεσε από την αλυσίδα εφοδιασμού της.

«Τα 900 εστιατόρια που λάμβαναν ιστορικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια από τις εγκαταστάσεις της Taylor Farms στο Κολοράντο Σπρινγκς θα συνεχίσουν τις πωλήσεις Quarter Pounders χωρίς ψιλοκομμένα κρεμμύδια», δήλωσε η εταιρεία.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης

McDonald’s: Αυξάνονται τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης – Τα μολυσμένα κρεμμύδια με… E.coli

Στίβεν Κον στο Documento για προστατευόμενους μάρτυρες Novartis: Θα επιδιώξουμε να επιβληθούν κυρώσεις στην Ελλάδα

Ετικέτες