Μαξίμου: Σε «αναμμένα κάρβουνα» για το πάρτι στη Ρηγίλλης μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή – Σαμαρά

Μαξίμου: Σε «αναμμένα κάρβουνα» για το πάρτι στη Ρηγίλλης μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή – Σαμαρά

Δεν έχει καταστεί σαφές, ακόμη και μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στους Καραμανλή-Σαμαρά, εάν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα παραστούν στο «street party» της Ρηγίλλης, για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώην πρόεδροι της γαλάζιας παράταξης δεν έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση για το εάν θα πάνε στο γαλάζιο πάρτι, με αποτέλεσμα στο Μαξίμου να επικρατεί προβληματισμός. Σε περίπτωση που δεν πάνε, τότε η ρήξη με τον νυν πρωθυπουργό είναι οριστική, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ο Μητσοτάκης θα έχει κερδίσει έδαφος, εν όψει και της επίσημης συζήτησης για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας.

Επιχειρεί να τους εκθέσει ο Μητσοτάκης

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επικοινωνήσει με τους Καραμανλή-Σαμαρά έχει σαν στόχο να δεσμεύσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, και εάν δεν πάνε να τους εκθέσει, διότι το αφήγημα της επόμενης ημέρας θα είναι ότι ο πρωθυπουργός «κάνει ό,τι μπορεί για την ενότητα».

Σημειώνεται ότι στο Μαξίμου δίνεται μεγάλη έμφαση στην εκδήλωση της Παρασκευής, καθώς παρατηρείται κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο, στο σύνολο των νομαρχιακών του γαλάζιου κόμματος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε τη προγραμματισμένη συνάντηση που είχε χθες με γαλάζιους βουλευτές, μεταφέροντάς την για την επόμενη εβδομάδα. Στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι να βγει προς τα έξω ένα μήνυμα ενότητας, καθώς το τελευταίο διάστημα η αμφισβήτηση προς τις επιλογές του Μαξίμου φουντώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter