Μαξίμου: Πονοκέφαλος για εσωκομματική αντιπολίτευση και Καραμανλή, Σαμαρά – Σκέψεις για αλλαγές

Μαξίμου: Πονοκέφαλος για εσωκομματική αντιπολίτευση και Καραμανλή, Σαμαρά – Σκέψεις για αλλαγές

Η εξουσία στη δεξιά πάντα λειτουργούσε ως συγκολλητική ύλη για να υπάρχει κομματική συνοχή και να γίνονται σεβαστές οι ιεραρχικές δομές στα κόμματα. Όταν όμως ο ορίζοντας της εξουσίας και των «προνομίων» της απομακρύνεται, τότε αρχίζει η γκρίνια και η φαγωμάρα.

Σε αυτή τη συνθήκη με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν το σημερινό ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται και η Νέα Δημοκρατία, καθώς η φθορά που καταγράφεται από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα δημιουργεί ανησυχία σε δεκάδες βουλευτές, οι οποίοι βλέπουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε το σενάριο της επανεκλογής τους θα είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός. Η αγωνία δεκάδων βουλευτών στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης εκφράζεται από τις ομαδικές ερωτήσεις των 11 για τα κόκκινα δάνεια και εσχάτως των 8 για επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή η ρήξη των ΚαραμανλήΣαμαρά με τον πρωθυπουργό πολλαπλασιάζει τη γκρίνια, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι πιο αδύναμος από ποτέ, από το 2019 μέχρι και σήμερα που είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Η επίκληση της «λαϊκής νομιμοποίησης» και η αποδόμηση των Καραμανλή-Σαμαρά

Τις τελευταίες μέρες μετά την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών από το γαλάζιο street party της Ρηγίλλης, για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας το Μαξίμου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, με τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να επικαλούνται πλέον και την «λαϊκή νομιμοποίηση» (Βορίδης) για να απαντήσουν στη συνεχή αμφισβήτηση. Παράλληλα, επιχειρείται προσπάθεια αποδόμησης των Καραμανλή-Σαμαρά με γαλάζιους κύκλους να υπενθυμίζουν «ότι η Νέα Δημοκρατία τους έκανε την τιμή να γίνουν πρωθυπουργοί». Μάλιστα, σε ερώτηση του Documentonews για τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλαν με την απουσία τους οι δύο πρώην πρόεδροι της γαλάζιας παράταξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «το όλον της Ν.Δ. που είναι η ψυχή της Ν.Δ., που είναι οι υποστηρικτές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι διαχρονικοί υποστηρικτές του κόμματος αυτού, βρέθηκε στη Ρηγίλλης». Με λίγα λόγια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το «όλον της ΝΔ» υπάρχει και χωρίς την παρουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια, τονίζεται ότι και ο τρίτος εν ζωή πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν πήγε στη Ρηγίλλης, δίνοντας μία εικόνα βαθιάς απονομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Αιχμές Βορίδη για Καραμανλή – Σαμαρά μετά το street party: «Η νομιμοποίηση του πρωθυπουργού είναι λαϊκή» 

Οι κινήσεις του Μαξίμου και ο ρόλος του Μυλωνάκη

Το επόμενο διάστημα το Μαξίμου θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα με τους γαλάζιους βουλευτές, μέσα από συναντήσεις, διαβουλεύσεις και ζυμώσεις. Βέβαια τα γαλάζια τραπεζώματα των προηγούμενων εβδομάδων δεν φαίνεται να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Το ρόλο του «γεφυροποιού» μεταξύ Μαξίμου και γαλάζιας ΚΟ έχει αναλάβει ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος ήταν για 5 χρόνια (2019-2024) γενικός γραμματέας της Βουλής. Πάντως, οι προσδοκίες φαίνεται να μην είναι μεγάλες, καθώς το τελευταίο διάστημα στις οργανωτικές χρεώσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μυλωνάκης φαίνεται έχει περάσει κάτω από τον πήχη που έχει θέσει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, σημειώνεται ότι στα γαλάζια πηγαδάκια τις τελευταίες μέρες ακούγεται πολύ έντονα το σενάριο των αλλαγών σε κομματικές θέσεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος από την κατάσταση του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Μαντλίν: Ημέρα εξελίξεων – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον κύριο ύποπτο

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Hera: Ξεκίνησε το ταξίδι προς τον αστεροειδή Δίμορφο – Ποια η σπουδαία αποστολή του διαστημικού σκάφους (Video)

Σκέτο… κομφούζιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις κάλπες

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

Καιρός: «30άρια» με συννεφιά την Τρίτη – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Μαζεύτηκαν πολλά, Βασίλη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter