Μαξίμου: Κανένα σχέδιο για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς σχετικά με τις άδειες μητρότητας και ανατροφής τέκνου (Video)

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της άνισης μεταχείρισης στις άδειες μητρότητας και ανατροφής τέκνου των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών, την στιγμή που η ευρωπαϊκή επιτροπή ζητάει να λυθεί αυτό το ζήτημα.

Σε σχετική ερώτηση του documentonews  στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το εάν η κυβέρνηση θα λύσει το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς οι συγκεκριμένες εργαζόμενες δικαιούνται μόνο 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τέκνου αφού γεννήσουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το γνωρίζω το θέμα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που έχει δώσει τη μεγαλύτερη στήριξη από οποιαδήποτε κυβέρνηση μεταπολιτευτικά στη νέα μητέρα, στην εργαζόμενη μητέρα. Στη χώρα αυτή δυστυχώς υπήρχαν μητέρες δύο κατηγοριών, όλες οι υπόλοιπες και οι ελεύθερες επαγγελματίες και οι αγρότισσες. Και μάλιστα λάμβαναν ένα ποσό, ούτε 1.000 ευρώ, ενώ τώρα λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, επί 9 συν το επίδομα γέννησης. Ένα ποσό δηλαδή που φτάνει συνολικά τις 10.000 ευρώ και ανάλογα με το παιδί, μπορεί να είναι και λίγο περισσότερο, γιατί προσαυξάνεται το επίδομα γέννησης στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο παιδί αντίστοιχα. Το καθεστώς που διέπει τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς είναι διαφορετικό από αυτό που διέπει όλο το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό για αυτό και δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα αυτή η αύξηση του επιδόματος ως προς την άδεια μητρότητας να επεκταθεί. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία και τα αιτήματα. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, γιατί δεν υπάρχει κάτι από τα συναρμόδια υπουργεία»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν εξαιρέθηκαν, δεν είναι δηλαδή ότι νομοθετήθηκε κάτι και εξαιρέθηκαν. Αυτό το οποίο νομοθετήθηκε μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλες αυτές τις κατηγορίες, τις οποίες σας ανέφερα. Όπως και να έχει, όπως πολύ σωστά είπατε δεν είναι ότι δεν λαμβάνουν κάτι, είναι ότι λαμβάνουν κάτι που είναι λιγότερο προς το χρονικό διάστημα. Τα κριτήρια όμως με τα οποία δίνεται το επίδομα αυτό έχει να κάνει με τη σχέση εργασίας. Παράδειγμα η μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι μητέρες δηλαδή εκπαιδευτικοί έχουν άλλη σχέση εργασίας από τις αναπληρώτριες. Είναι κάτι το οποίο φαντάζομαι εάν έχει κάτι να πουν τα συναρμόδια υπουργεία γιατί είναι και οικονομικό ζήτημα θα επανέλθουμε».

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση δεν έχει να πει κάτι συγκεκριμένο σε εργαζόμενες εκπαιδευτικούς που ζητάνε ισότητα στις άδειες μητρότητας και ανατροφής τέκνου. Όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή που καθημερινά κυβερνητικά στελέχη λένε συνεχώς ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

YouTube video player

Διαβάστε επίσης:

Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Τασούλα: «Κάνεις πολιτικό αλισβερίσι με τους ακροδεξιούς» – «Φαιδρότητες»

Ο κύβος ερρίφθη: Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Κύριε Κικίλια, τελικά ποιος σας έδωσε τα μισά λεφτά του νέου σπιτιού;

Αλαφούζος: «Τα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ»

Μεγάλη Βρετανία: Και πέραν των Harrods οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ