Μαξίμου: Κάλυψη σε Σταϊκούρα για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία που εργάζεται η σύζυγός του

Μαξίμου: Κάλυψη σε Σταϊκούρα για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία που εργάζεται η σύζυγός του

Σε απόλυτη κάλυψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία συμβούλων όπου εργάζεται η σύζυγός του, προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση του documentonews για τον εάν υπάρχει πολιτικό ζήτημα για τον κ. Σταϊκούρα ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα, έχει απαντήσει ο ίδιος ο υπουργός, ο κύριος Σταϊκούρας, αναφέρομαι πλήρως στην ανακοίνωσή του, την έχω εδώ μπροστά μου, λέει, μεταξύ άλλων: “Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου, είναι απολύτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Καλώ δε την εφημερίδα να υλοποιήσει την προτροπή της, η απόλυτη διαφάνεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος αποδεδειγμένα διέπουν όλη την πολιτική διαδρομή μου τις προηγούμενες περίπου δύο δεκαετίες και προφανώς και τη θητεία μου ως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών”».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τίθεται σαφέστατα και ζήτημα ηθικής τάξης»

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «τον Φεβρουάριο του 2024 με υπογραφή του κ. Σταϊκούρα ανατέθηκε στην εταιρεία όπου εργάζεται η σύζυγός του, η “εκτέλεση απαιτούμενων υπηρεσιών υποστήριξης και επίβλεψης έργων για την υποβοήθηση του γραφείου Υπουργού”!!
Πέρα από το γεγονός ότι ιδιωτικές εταιρείες αποκτούν επιρροή στο νομοθετικό έργο και τις διαγωνιστικές διαδικασίες για κρίσιμα έργα υποδομών τίθεται σαφέστατα και ζήτημα ηθικής τάξης στο οποίο πρέπει να απαντήσει τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και η κυβέρνηση συνολικά καθώς αυτή η πρακτική αυτή έχει κοστίσει στους Έλληνες πολίτες τα τελευταία 6 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρέπει «να ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης ποιες είναι οι εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με τις οποίες έχει συνάψει συμβάσεις έργων του ελληνικό δημόσιο τα τελευταία 6 χρόνια και πόσο έχουν κοστίσει αυτές.
Ποιες είναι οι εκθέσεις αξιολόγησης και τα αποτελέσματα από την ανάθεση των έργων στις εταιρείες αυτές;
Οι λόγοι που ωθούν τα υπουργεία να υλοποιούν συμβόλαια υλοποίησης του κρίσιμου κυβερνητικού έργου με ιδιωτικές συμβουλευτικές εταιρείες είναι μόνο οι συγγενικές σχέσεις ή μοιράζονται και κάποιο ακόμα μυστικό που πρέπει να γνωρίζουν και οι Έλληνες πολίτες;».


Διαβάστε επίσης:

Ποιος παίζει παιχνίδια κατά της δημοσιογραφίας και υπέρ του Φλώρου;

Προκλητική στήριξη του Μαξίμου στον «τσάρο της φορολογίας» Γιώργο Πιτσιλή

Το ΠΑΣΟΚ… μπατάρει δεξιά – Κομματικές αλλαγές με 9μελές πολιτικό κέντρο

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος ήταν ο εχθρός του Ερντογάν – Ήθελε ένα «ανεκτικό Ισλάμ», σκληρή δουλειά και εκπαίδευση

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter