Μαξίμου για Σαμαρά: «Γνωστές οι απόψεις του, δεν υπάρχει καμία δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα»

Μαξίμου για Σαμαρά: «Γνωστές οι απόψεις του, δεν υπάρχει καμία δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα»

Αιχμές άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο, που μίλησε για «μαγειρέματα» σε ότι αφορά το Κυπριακό και το Αιγαίο, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει «πολιτική αναβάθμιση» στις συζητήσεις για τα ελληνοτουρκικά, καθώς στις 8 Νοεμβρίου ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε  ότι «οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές αλλά εγώ θα ήθελα να απαντήσω απευθυνόμενος και σ’ εσάς και τους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από μια ρητορική ερώτηση: “αν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει στιγμή που και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ προσωπικά εκπροσωπώντας την κυβέρνηση που να μην τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας».

Για το Κυπριακό

Σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα του Κυπριακού ανέφερε ότι «συνεχίζουμε και ακολουθούμε την εθνική θέση. Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο περισσότερο στο Κυπριακό. Είναι δεδομένο ότι οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό ταυτίζονται με τις Κυπριακές. Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί στο θέμα αυτό όπως και συνολικά. Είναι δεδομένο επίσης ότι η λύση για το Κυπριακό επί της βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί εθνική μας θέση»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι επίσης δεδομένο που προκύπτει από την Κύπρο και προσωπικά τον κ. Χριστοδουλίδη ότι η επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό. Με όλα αυτά και επαναλαμβάνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί δηλαδή τι θέλει η Κύπρος; Να προδώσει τον εαυτό της; Γιατί αυτή είναι η θέση η δική μας, η θέση της Κύπρου. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα η επίλυση του Κυπριακού μόνο επί τη βάση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και δεν πρόκειται καν να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο, λύση δυο κρατών. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις για μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο».

«Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου»

Υπενθυμίζεται, ότι σε χθεσινή εκδήλωση για τη «γυναίκα της χρονιάς» στην Κύπρο, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι είμαι «μαζί σας. Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης».

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες. Για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, πριν λίγες μόνον ώρες, δεν έχω τίποτα να πω. Θα ήταν ανεύθυνο. Η λύση όμως πρέπει να είναι μία: δίκαιη και βιώσιμη! Αν δεν είναι “δίκαιη” δεν θα είναι “βιώσιμη”. Αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί την θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Κι αν δεχθούμε να υπογραφεί κάτι τέτοιο, όλους, θα μας κυνηγούν οι Ερινύες».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Ο Μητσοτάκης… απέφυγε Σαμαρά και Καραμανλή στέλνοντας στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκο

Πολάκης σε Γεωργιάδη: «Εγώ δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, είσαι λαδέμπορας και αδιευκρίνιστος»

Ερώτηση «βόμβα» Κακλαμάνη σε Σκυλακάκη για το χρηματιστήριο ενέργειας: «Καρτελοποίησε την αγορά»

Πού πάνε τα λεφτά των μετόχων της Eurobank κύριε Καραβία;

Μεγάλο φιάσκο με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα!

Πλημμύρες Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός και άλλοι τρεις – Ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter