Μαξίμου για Κελέτση: Έφυγε λόγω αναποτελεσματικότητας, όχι γιατί δεν υπερψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σκληρή απάντηση δίνει το Μαξίμου στον απερχόμενο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση, μετά την ανάρτηση, που υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός τον έβγαλε από την κυβερνητική σύνθεση, λόγω της άρνησής του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η αποχώρηση του κ. Κελέτση οφείλεται «στην αναποτελεσματικότητα, και όχι επειδή δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως ανέφερε ο ίδιος».

Μάλιστα, σημειώνεται ότι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. που μπήκαν στη νέα κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας δεν είχαν υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σταύρος Κελέτσης, σε ανάρτησή του άφηνε αιχμές για την αποχώρησή του, λέγοντας:

«Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κελέτσης απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε επίσης:

«Δίνει» Μητσοτάκη ο Κελέτσης – Με «έκοψε» γιατί δεν ψήφισα για τα ομόφυλα ζευγάρια