Μαξίμου για επιστολή Καρυστιανού σε Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό που συνέβη» στα Τέμπη

Προκλητικός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού, πρόεδρου του συλλόγου «Τέμπη 2023», προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ρομπέρτα Μέτσολα αντίστοιχα, σε ότι αφορά το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών που είναι υποψήφιος να αναλάβει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην επιστολή της η κ. Καρυστιανού αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν η Ε.Ε. να αναθέτει και να εμπιστεύεται τέτοιες κρίσιμες θέσεις μεγάλης ευθύνης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ανάπτυξη των μεταφορών σε πολιτικούς, που συνδέονται με μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει πλήρως σε αυτόν τον τομέα της ασφάλειας εντός της χώρας της;»

Διαβάστε επίσης: Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα

«Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου»

Ο Παύλος Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση του documentonews ανέφερε ότι «είναι απολύτως σεβαστή κάθε πρωτοβουλία ενός συγγενή ενός ανθρώπου που χάθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα. Από εκεί και πέρα όσο τραγικό ήταν αυτό το οποίο συνέβη και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και περιμένουμε το συντομότερο δυνατό να χυθεί άπλετο φως, να έχουμε δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις, η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό που συνέβη εκεί, είναι μία χώρα η οποία έχει κάνει βήματα προόδου σε πολλά άλλα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνει πολύ πιο γρήγορα, όπως είναι ο σιδηρόδρομος».

«Ο κ. Τζιτζικώστας δεν συνδέεται ούτε πολιτικά, με κανένα τρόπο με αυτό το τραγικό δυστύχημα»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί και περιέγραψε τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν συνδέεται ούτε πολιτικά, με κανένα τρόπο με αυτό το τραγικό δυστύχημα. Η Ελλάδα έχει δώσει δείγματα γραφής και σίγουρα είναι άκρως τιμητικό για τη χώρα να αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

YouTube video player
Διαβάστε επίσης:

Παππάς στη Βουλή: «Αρχιερέας της συγκάλυψης των Τεμπών ο Μητσοτάκης» – Αποχώρησε ο πρωθυπουργός

Ο Μαρινάκης χαϊδεύει ακροδεξιά ακροατήρια για τους θανάτους μεταναστών στο ΑΤ Ομόνοιας και Αγίου Παντελεήμονα

Νικόλας Φαραντούρης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Το 2025 θα έχουμε κτηματολόγιο»

Ανδρέας Πάτσης: Τρία χρόνια φυλακή στον πρώην βουλευτή της ΝΔ για τα διάτρητα πόθεν έσχες – Η αποκάλυψη του Documento