Μαξίμου για αγωγές Φλώρου κατά ΜΜΕ: «Στη σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ»

Μαξίμου για αγωγές Φλώρου κατά ΜΜΕ: «Στη σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ»

«Θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνουν τα μέσα και οι δημοσιογράφοι να προβάλλουν τις απόψεις τους» ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του documentonews, σχετικά με τις αγωγές, τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων και την απαίτηση για διαγραφή εκατοντάδων άρθρων που ζητά ο Αριστείδης Φλώρος από μέσα όπως το Documento, το Tvxs και το President.gr, σχετικά  με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Energa. Μάλιστα, στην ερώτηση προς τον Παύλο Μαρινάκη επισημάναμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία μετά την αποστολή εξωδίκων είχε τονίσει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις πρακτικές αυτές, οι οποίες απειλούν ευθέως τις αρχές της ελευθεροτυπίας».

Διαβάστε επίσης: Με αγωγές κατά ΜΜΕ επιχειρεί να «σβήσει» την ιστορία ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

«Είναι σε σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ»

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ενημερώθηκα και από την ΕΣΗΕΑ αρμοδίως και θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη και να προδικάσουμε μία απόφασή της. Η δικαιοσύνη χρησιμοποιεί τα εργαλεία τα οποία έχει, τις διατάξεις δηλαδή, οι οποίες ισχύουν. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει. Εγώ αυτό που ζήτησα από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είναι να δει ξανά το νομικό πλαίσιο, το οποίο νομίζω ότι προστατεύει τα μέσα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι δεδομένο ότι εφόσον αυτό αποφασιστεί από τη δικαιοσύνη και έχουμε ένα νέο δεδομένο εν προκειμένω σε μία δικαστική υπόθεση, πρέπει ενδεχομένως σε αυτό το παλαιότερο δημοσίευμα να υπάρχει μία αναφορά αποκατάστασης. Από εκεί και πέρα το τι θα αποφασίσει συγκεκριμένα ένα δικαστήριο με βάση ποια πραγματικά περιστατικά, σας το λέω και εκ της νομικής μου ιδιότητας δεν μπορώ να το πω. Εδώ είμαστε όμως για να παρακολουθήσουμε το θέμα και να ακούσουμε και τις απόψεις των μέσων και να ακούσουμε και την ΕΣΗΕΑ. Όπως νομίζω έχει διαπιστωθεί σε αρκετές περιπτώσεις εμείς θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνουν τα μέσα και η δημοσιογράφοι να προβάλλουν τις απόψεις τους. Βέβαια, μακριά από συκοφαντίες, μακριά από fake news, μακριά από στοχοποιήσεις».

Σημειώνεται ότι η επιμονή των ΜΜΕ που αρνούνται να συμμορφωθούν στο αδιανόητο αίτημα του Αριστείδη Φλώρου να «σβήσει» την ίδια την πραγματικότητα, δεν αφορά φυσικά κάποια «βεντέτα» εναντίον του, αλλά αντιθέτως, αποτελεί την τελευταία γραμμή υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου. Αν η δικαιοσύνη επιτρέψει σε κάθε δημόσιο πρόσωπο να εξαφανίζει κάθε αναφορά της όποιας εμπλοκής του σε κάποια σημαντική υπόθεση  δημοσίου ενδιαφέροντος, τότε ανοίγει μια πολύ επικίνδυνη πόρτα για την ίδια τη Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης

Ο Δένδιας κλείνει την πόρτα στον Μητσοτάκη: «Δεν είναι στις προθέσεις μου» να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη στη ΔΕΘ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πύρρειος νίκη Ανδρουλάκη – Τα δύσκολα είναι μπροστά

Φόβοι για νέο Βατερλώ «αλά Ρηγίλλης» στο Μαξίμου – Σκέψεις για ακύρωση εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ

Ισραήλ: Διαψεύδονται οι πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο αρχηγός του IDF Ερζί Χαλέβι σε χτύπημα με drones

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε: «Οι Αριστεροί ξέρουν να παίρνουν λαιμό, κανονικό λαιμό» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter