Μαξίμου: Φοβάται το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών

Μπορεί να είμαστε σε μία περίοδο που οι πολιτικές εξελίξεις  είναι λίγες λόγω Αυγούστου, όμως στο Μαξίμου φοβούνται τις εξελίξεις που θα φέρει το φθινόπωρο, το οποίο προβλέπεται πυκνό πολιτικά. Συγκεκριμένα, ενόψει και της ΔΕΘ στην κυβέρνηση ανησυχούν για το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Βουλή, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών από τον Άρειο Πάγο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας ζήτησαν την κλήση στη Βουλή για ενημέρωση τόσο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη όσο και του αντιεισαγγελέα Αχ. Ζήση.

Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ότι στο πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που συντάραξε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το ευρωκοινοβούλιο, το οποίο έβγαλε ψήφισμα όπου εξέφραζε τη μεγάλη του ανησυχία για το επίπεδο του κράτους δικαίου στην χώρα, είναι ο ίδιος προσωπικά ευάλωτος, καθώς από το 2019 που έγινε πρωθυπουργός πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Σε αυτό το πλαίσιο της συνεχούς πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός προβληματίζεται για το ενδεχόμενο τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να αρχίζουν να συνεργάζονται και σε άλλα θέματα της καθημερινότητας, πέρα από το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να άλλαζε τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης και να απονομιμοποιούσε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση. Μάλιστα, οι προβληματισμοί αυτοί δεν είναι αποκομμένοι από τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα, όπου πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει όμηρος των γαλάζιων ομαδοποιήσεων και κυρίως της δεξιάς πτέρυγας. Αυτό φαίνεται σε μία σειρά από επιλογές όπου το Μαξίμου «ακολουθεί» τη σαμαρική πτέρυγα, όπως είναι ο ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων, όπου απομακρύνθηκαν πασοκογενή στελέχη, η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα για Επίτροπο της Κομισιόν, που έχει σκληρά δεξιό πρόσημο, αλλά και η απόσυρση της κ. Φουντεδάκη από το να γίνει πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, μετά τις αντιδράσεις 7 γαλάζιων βουλευτών.

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Documento: Σε δίκη 17 στελέχη της ΕΛΑΣ για την προστασία στον Μένιο Φουρθιώτη – Και ο Καραμαλάκης ανάμεσά τους

Η Βούλτεψη βρήκε την λύση για την ακρίβεια: Να πάνε διακοπές στο χωριό και όχι στα νησιά (Video)

Κύρτσος για Ισραήλ: Σκότωσαν 60 συγγενείς του Χανίγια – Η οικογενειακή ευθύνη θυμίζει Ναζί

Προκρίθηκε η Ελίνα Τζένγκο – Πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του ακοντισμού (Video)

Ελλάδα – Σερβία: Σπουδαία συνάντηση με φόντο τα ημιτελικά – Πού θα δείτε το ματς

Απίθανη «καραμπόλα» στα 5.000 μ. – Έπεσαν τέσσερις αθλητές λίγο πριν τον τερματισμό! (Video)

Μίλτος Τεντόγλου: Πού θα μεταδοθεί η απονομή του χρυσού μεταλλίου