Μαξίμου: Έκοψε τη συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο με δικαιολογίες περί δημοσιονομικών

Μαξίμου: Έκοψε τη συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο με δικαιολογίες περί δημοσιονομικών

Το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κόβει κάθε συζήτηση για την δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών που δίνουν καθημερινή μάχη για να βγει ο μήνας λόγω της ακρίβειας που καλπάζει.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν ευσταθούν οι πληροφορίες αυτές. Όπως έχει αποδειχτεί και σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε μία προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν έφτασε στον καταναλωτή αλλά οδήγησε και σε αυξήσεις τιμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ισπανία, γιατί το χειρότερο που συμβαίνει είναι ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει ο προσωρινά μειωμένος ΦΠΑ στο προηγούμενο ποσοστό και τότε θα έχουμε μία περαιτέρω αύξηση για τους καταναλωτές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι για 4ο συνεχόμενο μήνα έχουμε μειώσεις στις τιμές των τροφίμων, έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τροφίμων», επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα είναι μικρότερος από το μέσο όρο της ΕΕ.

«Ένας παράγοντας είναι εάν βγαίνουν τα δημοσιονομικά»

Μετά από δεύτερη ερώτηση για το εάν η άρνηση της κυβέρνησης συνδέεται με τις «δημοσιονομικές δυνατότητες» της χώρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πέρα από το εάν θα φτάσει στον καταναλωτή η μείωση του ΦΠΑ, «ένας παράγοντας για το εάν θα προχωρήσει μία σοβαρή κυβέρνηση -γιατί έχουν υπάρξει και μη σοβαρές κυβερνήσεις, που έχουν χρεώσει τη χώρα- είναι εάν αυτό που θα κάνει θα βγαίνει δημοσιονομικά.

Σημειώνεται, ότι λόγω της μεγάλης ακρίβειας η κατανάλωση ελαιολάδου στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά πολύ, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν μεγάλες τριβές μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης που ζητάει να προχωρήσει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο μέτρο και του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βάζει «στοπ» λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter