Μαξίμου: Διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου

Μαξίμου: Διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου

Η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές είναι σε ένα καθεστώς συνεχούς φθοράς, καθώς τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η ακρίβεια, η διάλυση του ΕΣΥ και η διευρυμένη κοινωνική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τη μαζική αμφισβήτηση των επιλογών του Μαξίμου από δεκάδες γαλάζιους βουλευτές, αλλά και η αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Καραμανλή-Σαμαρά δημιουργούν ασφυκτικές πολιτικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο αρκετά στελέχη έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την σκέψη για πρόωρες εκλογές, αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να πέσει το όριο της αυτοδυναμίας στο 35%, αλλά και να ανέβει το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5%.

Σε σχετική ερώτηση του Documentonews στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό είναι λίγο déjà vu της προηγούμενης τετραετίας. Οι προκάτοχοί μου αναγκάζονταν πολλές φορές να διαψεύδουν τέτοια δημοσιεύματα, το ίδιο θα κάνω και εγώ. Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια».

Γεωργιάδης: «Δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας»

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες τη συζήτηση άνοιξε και επίσημα ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Dnews είχε αναφέρει ότι «είμαι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία Κυβέρνηση πολλών κομμάτων». Επίσης, σε αρκετές τοποθετήσεις γαλάζια στελέχη λένε ότι «δεν είναι η ώρα για τέτοιες συζητήσεις», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αλλαγές στο κόμμα σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε αυτή τη συνθήκη της διαρκούς πολιτικής φθοράς, η οποία αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές και στο κόμμα, καθώς και η «ατζέντα της καθημερινότητας» που διαφήμισε στη ΔΕΘ δεν έχει επιφέρει καμία αλλαγή σε ότι αφορά την αδράνεια που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει τους επόμενους μήνες να «ολοκληρώσει» τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προσώπου στην προεδρία της Δημοκρατίας και μετά επιδιώκει αλλαγές ρόλων στο γαλάζιο μηχανισμό. Για αυτό άλλωστε το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί όχι μόνο με βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, αλλά και κομματικά στελέχη νομαρχιακών από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος παίζει παιχνίδια κατά της δημοσιογραφίας και υπέρ του Φλώρου;

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος ήταν ο εχθρός του Ερντογάν – Ήθελε ένα «ανεκτικό Ισλάμ», σκληρή δουλειά και εκπαίδευση

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter