Μαξίμου: Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο νέας ενεργειακής κρίσης

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς οι επιθετικές κινήσεις του Ισραήλ δημιουργούν τους όρους της γενικευμένης σύρραξης. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν πολλές διαβουλεύσεις των μεγάλων κρατών και των γεωπολιτικών παικτών που εμπλέκονται στην περιοχή, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο της επίθεσης του Ιράν εναντίον ισραηλινών στόχων, καθώς μία γενίκευση της σύρραξης θα έφερνε πάλι στο προσκήνιο τον κίνδυνο της ενεργειακής κρίσης.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, καθώς εάν υπάρχει γενίκευση της σύγκρουσης, τότε θα επηρεαστούν ακόμη περισσότερο οι τιμές του πετρελαίου αλλά και του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι προτεραιότητες για τον νέο προϋπολογισμό που θα καταρτιστεί.
Σημειώνεται, ότι στην Αθήνα φοβούνται ότι η κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών θα εγείρει και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Οι ανησυχίες επιτείνονται από την πρωτοφανή λειψυδρία που πλήττει τη χώρα και ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνης Γεωργιάδης σπονσοράρει «Δημόσια Υγεία» με Ιδιώτες από την Κάλυμνο! (Video)

Η Βούλτεψη βρήκε την λύση για την ακρίβεια: Να πάνε διακοπές στο χωριό και όχι στα νησιά (Video)

Διπλός σεισμός στην Κρήτη σε διάστημα ενός λεπτού: 4,8 και 4 Ρίχτερ

«Το Ισραήλ στήνει παγίδα για γενικευμένο πόλεμο» – Καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού μιλά στο Documento

Μίλτος Τεντόγλου: Το φαινόμενο του «ιπτάμενου» Ολυμπιονίκη – Από το παρκούρ στο Ολυμπιακό πάνθεον (Videos)