Μαξίμου: Ανησυχία για τις αντιθέσεις εν όψει της συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ – Επιμένει στη γραμμή της «διεύρυνσης»

Μαξίμου: Ανησυχία για τις αντιθέσεις εν όψει της συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ – Επιμένει στη γραμμή της «διεύρυνσης»

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και όπως είναι λογικό, μετά την μεγάλη εκλογική συρρίκνωση των ευρωεκλογών, αλλά και την διευρυμένη δυσαρέσκεια που προκάλεσε ο «ανασχηματισμός ανακύκλωσης προσώπων», υπάρχει έντονη ανησυχία στο Μαξίμου.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί χρόνος να εκφράσουν οι γαλάζιοι βουλευτές τις αντιθέσεις τους στην αυριανή συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «είναι προφανές. Συμβαίνει σε κάθε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα συμβεί και τώρα. Και, μάλιστα, επειδή μπορεί κάποιοι να ανακάλυψαν τώρα τις διαδικασίες της Ν.Δ., αυτό είναι κάτι το οποίο συνέβαινε, συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει κι ένας από τους λόγους που η παράταξη αυτή έχει αντέξει στον χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και σε εύκολες στιγμές, αλλά το πιο σημαντικό: Και σε δύσκολες στιγμές. Είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν μια νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά, όμως με μία απόσταση περίπου πέντε μονάδων από τον εκλογικό μας στόχο, προφανώς θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος, θα δοθεί ο λόγος σε όσες και όσους βουλευτές το επιθυμούν».

Τα νέα στελέχη έχουν μεγαλώσει τη ΝΔ

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε εμμέσως για ακόμη μία φορά και για την κριτική που ακούγεται από αρκετά στελέχη και βουλευτές περί της επιστροφής στις ρίζες της «λαϊκής δεξιάς».

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ν.Δ. μέσα σε χρόνια δύσκολα, χρόνια πρωτοφανών εισαγόμενων κρίσεων, έχει καταφέρει και έχει πετύχει εκλογικά αποτελέσματα που είχε να τα δει πάρα πολλά χρόνια. Αυτό οφείλεται και στον αγώνα που δίνουν οι εκπρόσωποι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από όλη την Ελλάδα, οι βουλευτές μας.

Προφανώς, τα μέλη της Ν.Δ., οι άνθρωποι που ήταν πάντοτε εκεί. Αλλά οφείλεται και στο γεγονός ότι έχουν έρθει νέα στελέχη τα τελευταία χρόνια στο κόμμα και έχουν μεγαλώσει ουσιαστικά τη Ν.Δ.. Αυτό, λοιπόν, είναι το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή είναι η σταθερή του επιδίωξη».

Σημειώνεται ότι τη συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ την είχε ζητήσει ο Μάριος Σαλμάς, αλλά και Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μάλιστα θέτει με έμφαση την ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές ρίζες της ΝΔ. Επίσης, πέρα από τα ταυτοτικά ζητήματα (κέντρο-δεξιά) που ταλανίζουν το κυβερνών κόμμα, συζητιέται έντονα το ζήτημα για το νέο πρόσωπο που μπορεί να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι δεκάδες στελέχη έχουν διαμηνύσει ήδη στο Μαξίμου, ότι δεν θα στηρίξουν την κ. Σακελλαροπούλου, σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επανεκλογής, ενώ ο Νότης Μηταράκης έχει πει δημόσια, ότι πρέπει η επιλογή να είναι από την παράταξη της κεντροδεξιάς.

Όλα αυτά διαδραματίζονται λίγες μέρες πριν την εκδήλωση που θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο (1/7), όπου θα μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε επίσης:

«Ξαναχτυπά» ο Σιμόπουλος: Ζητά «πάγωμα» του επιδόματος ανεργίας – «Να μη συνδέεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Κασσελάκης για ΝΔ: Το κόμμα της μαύρης σακούλας μας προκαλεί – Θα σπάσω το σύστημα του μαύρου χρήματος

Κυβερνητικές ακροβασίες για την εκδήλωση Καραμανλή – Σαμαρά: «Φαντάζομαι έχει προσκληθεί» ο Μητσοτάκης λέει ο Μαρινάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter