Μαξίμου: Ανησυχία για την «λευκή απεργία» γαλάζιων βουλευτών – Ο ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη

Μαξίμου: Ανησυχία για την «λευκή απεργία» γαλάζιων βουλευτών – Ο ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Μυλωνάκη στην ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Είμαστε εννέα μέρες μετά το τεράστιο ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών και στο κυβερνών κόμμα οι εντάσεις και οι αντιθέσεις φαίνεται να οξύνονται. Η πολιτική διαχείριση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο περίφημος ανασχηματισμός «ανακύκλωσης προσώπων» όχι μόνο δεν απορρόφησε τους μεγάλους κραδασμούς που υπάρχουν στη γαλάζια παράταξη, αλλά φαίνεται ότι έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της γαλάζιας ΚΟ επικρατεί σε πολλούς βουλευτές μεγάλη απογοήτευση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κλίμα συνεχούς εσωστρέφειας, που πλέον ανησυχεί και το ίδιο το Μαξίμου. Αρκετοί βουλευτές που περίμεναν το «τηλέφωνο της υπουργοποίησης» από τον πρωθυπουργό δεν κατάφεραν να μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα, ρόλο «πυροσβεστήρα» έχει αναλάβει να διαδραματίσει και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τους γαλάζιους βουλευτές, καθώς ήταν γενικός γραμματέας της Βουλής επί πέντε χρόνια. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρχίσει από αύριο τις επισκέψεις στα υπουργεία, ώστε να δώσει ένα «μήνυμα επανεκκίνησης» και να αντιμετωπίσει το κλίμα διευρυμένης γκρίνιας που δημιουργείται.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (26/6) θα συνεδριάσει η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να αποτυπωθούν οι αντιθέσεις που ενυπάρχουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.

Η σύγκληση της γαλάζιας ΚΟ είχε ζητηθεί με επιτακτικό τρόπο από τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Μάριο Σαλμά, ώστε να γίνει απολογισμός της φθοράς των ευρωεκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν φτάσει στο σημείο να γίνεται πεδίο «εσωκομματικής αντιπαράθεσης» και η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με δεκάδες βουλευτές να λένε παρασκηνιακά ότι πρέπει να υπάρχει κεντροδεξιός πρόεδρος. Δημόσια το είπε και ο Νότης Μηταράκης, που σημείωσε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας».

Υπό την σκιά αυτών των τοποθετήσεων ο Παύλος Μαρινάκης είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «θεωρώ ότι αυτές οι συζητήσεις, ειδικά όταν είναι τόσο πρόωρες, δεν βοηθούν στη διαφύλαξη του θεσμού. Όταν έρθει η ώρα θα ληφθούν αποφάσεις πρώτα από τον πρωθυπουργό και μετά από τη Βουλή, όπως η συνταγματική τάξη επιτάσσει. Αλλά τέτοιες δημόσιες συζητήσεις δεν βοηθούν σε κάτι».

Διαβάστε επίσης:

Ινστιτούτο Τσίπρα – Δημοσκόπηση: «Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα»

Στο στόχαστρο Μητσοτάκη το ΑΣΕΠ – Σύσκεψη με Λιβάνιο για αλλαγές στην επιλογή προσωπικού

Έγκλημα Τεμπών: Στα σκαριά διώξεις κατά δύο σημαντικών προσώπων

Συνεργάτης Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις με εντολή Μαξίμου στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Documento Newsletter